21 טיפים וטריקים גאוניים ויקרי ערך לבישול שרוב האנשים לא מכירים

אחד הדברים שאני הכי אוהב זה לבשל. בעבר בישול ארוחה מבחינתי היה למרוח חומוס בפיתה, לזרוק פנימה שניצל, והנה, יש לי ארוחת גורמה.

אבל ככל שהתבגרתי (וצפיתי באינספור תכניות בישול) האהבה שלי לאוכל טוב ובישול גברה, ולאט לאט למדתי עוד טריקים שעזרו לי במטבח. אבל לא משנה כמה טריקים וטיפים אתה לומד, תמיד יש דברים חדשים שיפתיעו אותך, וכשנתקלתי בכתבה הזו הייתי חייב לשתף אותה איתכם.

אז אספתי כמה טריקים נפלאים שכל חובב בישול צריך להכיר – מהכנת האוכל, ועד לניקוי וארגון המטבח.

על חלקם אני בטוח שבחיים לא חשבתם!

טיפים וטריקים לבישול

1. איך להוציא זרעים במהירות מירקות

כדי להוציא זרעים וגרעינים במהירות מדלעת או קישוט, השתמשו בכף גלידה. הקצה החד שלה מגרד בקלות את הזרעים מהירק. אתם יכולים להשתמש בה גם כדי לחתוך פרוסות דקות לסלט.

2. כדי להסיר שומן עודף מאוכל מבושל

אם המנה שבישלתם שומנית מדי אתם יכולים בקלות להיפטר מהשומן העודף בעזרת כמה קוביות קרח ומגבת נייר. עטפו את הקרח עם נייר המגבת ונגבו את החלק העליון של מנת האוכל. הקרח פועל כמגנט, ומדביק אל נייר המגבת את השומן או השמן.

3. השתמשו בניילון נצמד כמו שף מקצועי

האם הניילון הנצמד שלכם לא נקרע באופן אחיד או שאתם לא מוצאים איפה הקצה? אחסנו אותו במקרר כמו שפים מקצוענים. ניילון נצמד קר עובד טוב יותר, נדבק ונקרע בצורה טובה יותר, וכך תחסכו לעצמכם תסכול ועצבים.

4. קלפו פירות הדר בקלות

האם קילוף תפוזים או קלמנטינות זו משימה קשה מדי עורכם? לא רוצים להרוס את המניקור או הלק? הכניסו אותם למיקרוגל ל 20 שניות ויהיה לכם הרבה יותר קל להפריד בין הקליפה לפרי.

5. קלפו בקלות ביצים קשות

הוסיפו סודה או חומץ למים בהם אתם מרתיחים את הביצים. המרכיבים הללו נכנסים אל תוך הקליפה והופכים אותה לקלה לקילוף.

6. איך לסחוט יותר מיץ מפירות ההדר

כדי לסחוט את הטיפה האחרונה מלימון, קודם כל קררו את הפרי במקרר, ואז הכניסו אותו למיקרוגל ל 15-20 שניות.

7. איך לגרד גבינה רכה בלי לעשות בלאגן

הכניסו אותה לפריזר 30 דקות לפני שאתם מגרדים אותה. הגבינה מתקשה, ולא נדבקת לפומפייה.

8. איך לחתוך בצל בלי לבכות

גם כאן הפריזר יעזור לכם. הכניסו את הבצל ל 30 דקות לפני שאתם מתחילים לחתוך אותו. חשוב לזכור שהטריק הזה יעיל רק אם אתם רוצים לטגן את הבצל, אם אתם חותכים בצל לסלט, חתכו אותו כרגיל, בלי קירור.

9. הדרך החכמה להרתיח פסטה

אם אתם לא רוצים שהמים ישפכו מהסיר כשהם מבעבעים, הניחו כף עץ על הסיר (כמו בתמונה למעלה). העץ ימנע מהקצף להישפך.

10. איך לצלות עוף שלם

כשאתם צולים עוף שלם, הניחו אותו על החזה. הסיבה היא שהחזה מכיל את כמות הבשר הגדולה ביותר; ככל שהוא יהיה קרוב יותר למקור החום, כך העוף יצלה מהר וטוב יותר.

11. נייר אפייה לקאפקייקס

אם אין לכם תבניות מיוחדת לקאפקייקס, השתמשו בנייר אפייה במקום. לשיטה הזו יש יתרון בכך שהיא מייצרת קאפקייקים לא סטנדרטים שנראים הרבה יותר מעניינים.

12. הדרך הנכונה לחמם מאפים

כשאתם מחממים פיצה או כל מאפה אחר במיקרוגל, שימו לידו כוס מים. הלחות תמנע מהמאפה להתייבש ותשמור על הפריכות שלו.

13. ביצת העין המושלמת

שברו את הביצים אל תוך מחבת אם אתם מתכוונים לטגן אותן, אבל במקום שמן, הוסיפו מים ואז שימו את המחבת על האש. התוצאה תהיה ביצי עין מושלמות עם חלמון נוזלי וטעים.

טיפים וטריקים לאחסון

1. איך לשמור עשבי תיבול

אם תקפיאו עשבי תיבול במגש קרח, הערך התזונתי שלהם ישמר. נסו להקפיא אותם במים או שמן זית.

2. הדרך הנכונה לאחסן אגוזים

הקפיאו אגוזים מקולפים כדי לשמור על הערך התזונתי, הטעם והארומה שלהם. הכניסו אותם לכלים סגורים היטב לפני שאתם מכניסים לפריזר. אל תצלו או תטגנו אותם לפני, אחרת הם לא יהיו שווים. האגוזים צריכים להיות טריים ולא מעובדים. אגוזים שמאוחסנים כך לא יקבלו את הטעם המר שאגוזים מקבלים כאשר מאחסנים אותם בטמפרטורת החדר.

טיפים וטריקים לניקוי

1. הדרך הנכונה לנקות מחבת מברזל יצוק

כדי למנוע חלודה במחבת, הימנעו משטיפה שלה עם סבון כלים רגיל. השתמשו במלח במקום. השיטה הזו גם תעלים ריחות לא נעימים שנדבקו למחבת.

2. איך להיפטר מריחות לא נעימים שנדבקו לידיים

כדי להיפטר מריחות שום או בצל עקשנים שנדבקו לידיים השתמשו במלח שולחן או לימון. שפשפו אותם על הידיים ושטפו עם מים קרים.

3. איך להחזיר את הברק לכלי מטבח ממתכת

כדי להחזיר את הברק לכלי המטבח, שטפו אותם עם תערובת של חומץ ומים. אם אין חלקים מברזל, אתם יכולים להשיג את אותו האפקט על ידי השרייה של הכלי במהלך הלילה.

4. החזרת כפות עץ לחיים

עם הזמן כפות עץ מאבדות את המראה שלהם ונדבק אליהן ריח לא נעים. נראה שהדבר היחידי שאפשר לעשות זה לזרוק אותן לפח, נכון? ממש לא! הרתיחו את כפות העץ במים  והשאירו אותן להתייבש בשמש. זה יעלים את הריחות הלא נעימים ויעניק להן חיים חדשים.

5. הדרך הנכונה לנקות קרש חיתוך מעץ

כדי להיפטר מריחות ושאריות מזון בקרש החיתוך שפשפו אותו עם מלח גס וחכו 10-15 דקות. לאחר מכן נגבו עם חצי לימון וייבשו. קרש החיתוך שלכם יריח ויראה כמו חדש!

6. איך לשמור על המתכונים שלכם נקיים

כשאנחנו מבשלים, אנחנו לעתים קרובות משתמשים בספר מתכונים או דף עם מתכון כדי לא לשכוח מה אנחנו צריכים לעשות. אך זה יכול להיות קשה להניח את המתכון במטבח בלי ללכלך אותו. כדי לשמור על המתכונים שלכם, השתמשו בקולב רגיל עם קליפסים ותלו אותו מעל שטח העבודה, שם הוא יהיה בטוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *