קיצור קיבה

ראול מיירלש , ליברפול , כדורגל אנגלי , פרמייר ליגהחוקים החדשים שחלים על הקבוצות האנגליות מקשים על תנועות רציניות בשוק העברות המקומי. במטרה להגן על הכדורגלנים המקומיים שכחו כי קודם כל צריכים להיפטר מה"תכולה", זו שכללה סגלים של 40 שחקנים ומעלה

שוק העברות באנגליה נמצא בבעיה. נכון, ערך הכדורגלן האנגלי נמצא בעלייה, הודות החוק המחייב את הקבוצות לשלב לפחות שמונה אנגלים בסגל של 25 שחקנים לכל היותר. בעוד קבוצות האמצע יכולות להרשות לעצמן לפזר עתה כספים, מוצאות עצמן הגדולות של הליגה כמי שרוצות לקנות, אך לא יכולות. הרי איך אפשר להרחיב את הסגל עוד יותר, אם המטרה היא לצמצם?

שוק מציאות

במבט על התנועה בשוק העברות המקומי בולטות בעיקר מנצ'סטר יונייטד, שכנראה תמיד פועלת בחוכמה, סנדרלנד וניוקאסל.
הראשונה, יונייטד, נערכה מבעוד מועד לחוקה המגבילה. לאחר שלוש רכישות משובחות של השוער דוד דה חאה, הקשר אשלי יאנג, והבלם פיל ג'ונס, כששני האחרונים מעמיקים עוד יותר התוצרת האנגלית המקומית בקבוצה, ולא נראה כי לסר אלכס צפויה בעיה בשחרור שחקנים.

דימיטאר ברבאטוב, שתופס משבצת של זר, צפוי להימכר כמו גם שני הבריטים, ווס בראון, ודארון גיבסון, והאירי ג'ון אושיי, שימצאו בוודאי קבוצות מבטן הליגה שישמחו לקבל את שמשחררת האלופה, וכשמדובר בבריטים זה אפילו טוב כפליים.

גם שחקנים שחזרו מהשאלה דוגמת מאמה ביראם דיוף וקיקו מאקדה, צפויים להיות מושאלים שוב או להימכר, ולפנות מקום בסגל לרכישה אחת גדולה של קשר שיסגור לפרגי סגל מרשים ותואם חוקה. לוקה מודריץ', סאמיר נאסרי, ווסלי שניידר ובאסטיאן שווינשטייגר, כל אחד קליבר בפני עצמו, הם מי שעשויים לתפוס את המשבצת הנותרת בפאזל.

סנדרלנד של סטיב ברוס דווקא נהנית מהמצב, לאחר שהצליחה לשים ידה על החלוץ המבוקש קונור וויקהאם שמגיע מאיפסוויץ', וכל זאת בגלל ההתמהמהות של ליברפול בגלל חוסר הצלחה במכירות. וויקהאם, שמחירו אגב היה 13 מיליון ליש"ט, ורק מצב השוק העכשווי יכול היה לגרום לאיפסוויץ' לבקש עליו כאלו סכומים, כמו גם קרייג גארדנר, שמגיע מבירמינגהאם, ממלאים את המשבצת הבריטית המבוקשת.

בניוקאסל המצב קצת שונה, אך גם לה אין בעיות בהתאמה למצב. הרכישות בדמותם של סילבאן מארבו ויוהאן קבאיי הצרפתים, לצד זו של דמבה בה הסנגלי, רק מוסיפות עומק לסגל שגם ככה על טהרת התוצרת המקומית.

אבוי, איך נפלנו?

הסובלות הראשיות מהחוקה החדשה הן מנצ'סטר סיטי וליברפול. לשני המועדונים סגלים עתירי שחקנים, אך גם כאלו שהיו לנפילות ולא מתאימים לרמת המועדונים.

הסיטיזנס שהחתימו אמש את גאל קלישי מארסנל, עשו זאת רק לאחר שהמגן הגרמני ג'רום בואטנג, יעזוב כמעט באופן ודאי לבאיירן מינכן. מלבד קלישי יהיה קשה לסיטי לצרף שחקנים חדשים, וכמובן שאצלם הסיבה היא לא כלכלית, אלא רצון להיפטר מסחורה כושלת. לעמנואל אדבאיור מחפשים קבוצה שתסכים לשלם עליו אפילו פחות משליש מסכום הקנייה שלו, 25 מיליון ליש"ט. אשתקד בריאל מדריד הוא שיחק כמושאל, וכשהוא לא בתוכניות של מנצ'יני, הטוגולזי, שלא ממש הרשים מאז הגיע מ"האמירויות" מנסה להתעופף לו ליעד אחר.

קרייג בלאמי, נדום אונואה, שון רייט פיליפס וגם ווין ברידג', שארבעתם דווקא בריטים, מנסים אף הם לחפש קבוצה לעונה הבאה. רק אם יצליחו ב"סיטי אוף מנצ'סטר סטדיום" להיפטר מהם, יוכלו לצרף שם שחקנים חדשים, וכשמדובר בסיטי העניין דיי דחוף, שהרי הם לקראת הופעה היסטורית בליגת האלופות ורוצים להציג סגל ראוי.

טוטנהאם שלא הצליחה להשתחל לארבע הראשונות, מנסה לבנות מחדש את ההתקפה הכושלת, זו שהייתה לה לרועץ בעונה האחרונה. שמות כמו פרננדו יורנטה, ג'וספה רוסי, בויאן קרקיץ' וג'פראן יגיעו ל"וויט הארט ליין", אך רק כאשר ג'רמיין דפו ופבליוצ'נקו ימצאו בית חדש.

כסף לא חסר ל"תרנגולים", ושחקניה מבוקשים ללא הרף, אך אלו דווקא שחקנים שלא מיועדים למכירה. גארת' בייל, המטוס הוולשי, ולוקה מודריץ', המנוע במרכז השדה, ארון לנון, שחקן הכנף המהיר וגם ווילסון פאלסיוס, הגרזן מהונדורס, הם לא השמות שבטוטנהאם רוצים לראות בחוץ.

לעומת זאת מרובי קין, דיוויד בנטלי, ג'ובאני דוס סנטוס, ואלן האטון ישמחו הספרס להיפטר ולעבות את הסגל בעיקר בהתקפה.

הסובלת הראשית, אם אפשר לקרוא לה כך היא ליברפול. לא רק שמועדון הפאר לא זוכה להצלחה יתרה בעונות האחרונות, השאריות של רפא בניטס ומחליפו הכושל רוי הודג'סון, נותנות אותותיהן בעיקר בנושאי החיזוק.

ג'ורדן הנדרסון, נרכש מסנדרלנד בסכום עתק של 20 מיליון ליש"ט, ולא בטוח שהוא שווה בכלל את ההוצאה הזו, אך לצד ההחתמה של הנדרסון, נזרקו באוויר שמותיהם של עשרות שחקנים שקושרו למועדון האדום, דבר שזכה למיטב הבדיחות, וללעג בקרב אוהדי ליברפול עצמם.

13 שחקנים העמיד המועדון למכירה, כש"פלופים" כמו מילאן יובאנוביץ', הסרבי, ודויד אנגוג שהוחתמו עוד בתקופת בניטס, פול קונצ'סקי וכריסטיאן פולסן, שהיו ירושה של הודג'סון, הם הראשונים שישמחו להיפטר מהם באנפילד.ג'ון אושיי , מנצ'סטר יונייטד , פרמייר ליג

חוסר ההצלחה במכירות הללו, גורם לראשי המועדון להעמיד למכירה גם את מקסי רודריגז הארגנטינאי, שסיים את עונת אשתקד בצורה טובה, ומעל כולם את ראול מיירלש הפורטוגלי, שהיה השחקן המצטיין של הקבוצה אשתקד, ושחרור שלו יראה פשוט כאבסורד.

ליברפול כבר הצליחה לפספס את גאל קלישי, פול ג'ונס, אשלי יאנג וקונור וויקהאם, ואם לא יזדרזו להיפטר מאותה רשימת "פלופים" הם עשויים לפספס גם את צ'ארלי אדם, הסקוטי המצוין של בלקפול, שלא מפסיק להיות מקושר למועדון. לאוהדי ליברפול נותר לקוות שדווקא מיירלש לא יהיה האיש שיאלץ לנטוש את הקבוצה, מאחר ועליו יהיו קופצים בקלות.

זהו המצב בשוק העברות האנגלי, הגדולות תקועות להן עם סגלי ענק, בעוד מי שרוכבות על גל ההתמהמהות אלו קבוצות הבטן שגוזרות הצלחות. צמצו

שווה כל סטרלינג

ראהים סטרלינג , ליברפול , נבחרת אנגליה עד גיל 17עוד בעונה שעברה הוא פרץ לתודעתם של אוהדי ליברפול כאשר הפציץ במדי קבוצת הנוער. באליפות העולם עד גיל 17 נוכחנו לדעת כי שמו ילווה אותנו כאחד הכוכבים של השנים הקרובות. ראהים סטרלינג, עוד לא בן 17, וכבר שווה כל סטרלינג

אליפות העולם לנבחרות עד גיל 17 גילתה לעולם כמה כוכבים חדשים שיופיעו בשנים הקרובות שעות רבות על המרקע.

סולימאן קוליבאלי הוא השם החם ביותר שהתגלה עד כה באליפות. חלוצה של סיינה האיטלקית, שמגיע מחוף השנהב, והצליח להרשים בביצועים ושערים רבים לרשתות היריב, כולל רביעייה נגד דנמרק ושלושער נגד ברזיל, מסומן כדבר הבא, ואולי כ"דרוגבה הבא", למרות שמימדי גופו קטנים בהרבה. סולימאן קוליבאלי ימצא עצמו בעתיד הקרוב במועדוני הצמרת של אירופה, שערכו של הילד בן ה-16, מוערך בכשמונה מיליון יורו.

התצוגות של קוליבאלי לא עזרו לנבחרת ה"פילים" הצעירה, וזו הודחה בשלב הנוק-אאוט הראשון שאחרי שלב הבתים על ידי צרפת לאחר הפסד 3-2.
מי שכן תהיה בשלב שמינית הגמר היא נבחרת אנגליה שגם היא מציגה לעולם כוכב עתידי, ראהאם סטרלינג שמו, שם שמוכר בעיקר לאוהדיה של ליברפול, ולחובבי הנבחרות האנגליות הצעירות. תזכרו את השם כי בקרוב גם אתם תכירו אותו

מהגרוש ללירה, סטרלינג
סטרלינג, נולד בקינגסטון, ג'מייקה, בסוף 1994. רבים מתושבי האי הקריבי בוחרים להגר למדינה שהייתה השליטה שלהם עד 1962, אז נפרדו מהשיוך הקולוניאלי. סטרלינג בחר גם הוא להתחנך הרחק ממשפחתו, ונסע לבית סבתו בלונדון, שם החל לקבל את יסודותיו הראשונים בכדורגל, בגיל 10, במדי הקבוצות הצעירות של קווינס פארק ריינג'רס.

סטרלינג, זוהה כפוטנציאל גדול וכבר בגיל 14 שיחק עם ילדים המבוגרים ממנו בארבע שנים, ובמשחק הבכורה עם קבוצת הנוער של המועדון הלונדוני הוא זכה להבקיע צמד. הכישרון לא נעלם מעיניהם של המועדונים הגדולים באנגליה, ולמרות מרדף מצידם של היונייטד, הסיטי וצ'לסי, בחר סטרלינג להתחנך על גדות ה"מרסיסייד", וחתם בליברפול תמורת סכום של 600 אלף פאונד, סכום שעשוי לצמוח עד ל-5 מיליון בהתאם להישגיו.

בדרכו של ג'ון בארנס

משחק הבכורה של סטרלינג במדי קבוצת הנוער של ליברפול היה דווקא נגד היריבה העירונית, אברטון, והוא זכה לכבוש בו ולהיות חלק מניצחון 3-4.
מאז לא מפסיק הילד להתקדם, וממשיך להרשית במדי הקבוצה הצעירה של המועדון.

כמו אחד מגדולי שחקניה של ליברפול ונבחרת אנגליה, ג'ון בארנס, גם הוא יליד ג'מייקה, מתופקד סטרלינג הצנום כשחקן אגף. מהירותו מסחררת, הדריבל משובח, אך צריך עוד ליטוש.
סטרלינג הצליח לפלס עצמו לתודעה של קני דלגליש, לאחר שכבש חמישייה לרשתה של סאות'נד המסכנה, במסגרת הגביע האנגלי לנוער, משחק שהסתיים בתוצאה 0-9.

דלגליש לא יכול היה עוד להתעלם מהכישרון שצומח לו, וכלל אותו בסגל למשחק הליגה האירופית בפראג, נגד ספרטה המקומית, אך בחר שלא לשתפו באותה התמודדות. מאמן קבוצת הנוער של ליברפול, רודולפו בורל, הספרדי, הוסיף והחמיא: "לכבוש חמישה שערים זה דבר עצום לכל שחקן, והוא שחקן עם פוטנציאל גדול".

בימים אלו ראהים סטרלינג מושך כמעט לבדו את הנבחרת האנגלית לשמינית הגמר במסגרת הטורניר במקסיקו, תוך שהוא כובש שני שערים, שהחשוב ביניהם הוא שער שיוויון שהוביל לדו קרב פנדלים נגד ארגנטינה בשלב הנוק-אאוט, ולניצחון שיפגיש את האנגלים ממש היום(4.7.2011), עם עוד יריבה נצחית, גרמניה.

התצוגות הללו צפויות להקנות לו הרבה יותר קרדיט במדי החבורה של קינג קני. היהלום החדש של האדומים מליברפול, יחגוג עוד מעט את יום הולדתו ה-17, להזכירכם גם בארנס האגדי ערך את הבכורה שלו בגיל הזה, שלאחריה באו עוד 585 הופעות בליגה האנגלית, ו-79 בנבחרת של "שלוש האריות".

ראהים סטרלינג מתהווה כרגע ככוכב, אך כפי שאותו בורל אמר, בליברפול יצטרכו לדעת ללטש ולשמור עליו, האמת שדווקא קני דלגליש שהתחיל אשתקד מסורת מחודשת של צעירים תוצרת בית, יכול להיות מורה הדרך הטוב ביותר עבורו.

כמו ג'ון בארנס, סטרלינג החל כמהגר ג'מייקני ללונדון, ומשם דרך המגרש באנפילד רואד, הוא מקווה לפחות לחקות את הקריירה של בארנס, אם יצליח בזו, הוא יוכל להגיד כי היה זה הסטרלינג הראשון בדרך למיליונים.

לטור מלפפונים ושאר ירקות
לטור מלפפונים ושאר ירקות – חלק 2
לטורים נוספים בקטגורית כדורגל עולמי
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט

המאני של ארמאני

עומאר קוק , מילאנו , סקריולושתי הכלכלות הכי מרוסקות באירופה, איטליה ויוון. האחת גורמת לקריסה כללית שמפרקת את אימפריות הכדורסל המקומיות שלה, אך דווקא באיטליה מנסים לבנות אלטרנטיבה להגמוניה הבלתי פוסקת של סיינה. ככה זה כשמתלבשים ארמאני

דווקא בעידן האיום הגדול של השבתת הNBA, דווקא אז מאבדת לה יוון את ההגמוניה כסגנית של הליגה הספרדית בכדורסל האירופי. מי שעתידה לתפוס את מקומה ולהיחשב לליגה השלישית בטיבה בעולם הכדורסל, היא הליגה של ארץ המגף, איטליה.

התרסקות הכלכלה היוונית הביאה עימה את התפרקותן של שתי ספינות הדגל של הכדורסל היווני. פנאתינייקוס, אלופת היורוליג, זו שניצחה בגמר את מכבי תל אביב, נפרדת מחלק מהשלד שהביא לה את הגביע, בעוד יריבתה המרה, אולימפיאקוס, מאבדת מכוחה, מצמצמת את התקציב ורואה את כוכביה הגדולים נודדים למחוזות אחרים.

השוק האירופי שמחוץ ליוון מחכה כאריות לטרף למי שיבחר לנטוש את האימפריות. מילוש תיאודושיץ', הסרבי המצוין של אולימפיאקוס, בדרכו למוסקבה, ספאנוליס בדרכו לברצלונה שבונה עצמה מחדש אחרי אכזבת אשתקד, וגם בורוסיס צפוי להודיע על עזיבת האולם בפיראוס, אך ה"שחקנית" המרשימה ביותר עד כה, היא אולימפיה מילאנו, שמנסה לבנות סוף סוף יריבה לסיינה, השליטה הבלתי מעורערת של הכדורסל בארץ המגף.

מילאנו יונייטד
אולימפיה מילאנו היא קבוצת הכדורסל הנוכחית של מילאנו. זו שבעבר נקראה גם סימנטאל, סימאק ולימים גם טרסר (זו הזכורה בעיקר לאוהדי מכבי ת"א) וארמאני ג'ינס.

קבוצת הכדורסל של מילאנו, היא בעלת העבר המפואר ביותר בארץ המגף.  הקבוצה המעוטרת ביותר באיטליה, זו שזכתה ב-25 תארי אליפות, 4 גביעים מקומיים, 3 אליפויות אירופה, נקראת כעת אולימפיה מילאנו.

שמות גדולים הם חלק ניכר מעברה המפואר של הקבוצה. דינו מנגין, הענק האיטלקי, מייק ד'אנטוני, מאמנה העכשווי של ניו יורק ניקס, בוב מקאדו, דיאן בודירוגה, אלכסנדר דג'וג'ביץ', גרגור פוצ'קה וגם דנילו גאלינרי, הם רק חלק מהשמות שלבשו את המדים האדומים לבנים.

האליפות האחרונה שראו אוהדי הכדורסל במילאנו, הייתה דווקא כאשר נקראה הקבוצה, סטפאנל, בעונת 1995-96. מאז היו הקבוצות של טרביזו ובולוניה לשליטות הענף, עד כניסתה של סיינה ויצירת השושלת הנוכחית.

בשנת 2004 רכשה את הבעלות על המועדון קבוצת משקיעים בה שותפים, המעצב ג'יורג'יו ארמאני (שעל שמו נקראה הקבוצה ארמאני מילאנו), וכמו כן, נשיאה של אינטר, מאסימו מוראטי, והיו"ר של מילאן, אדריאנו גליאני, שיצרו תאגיד בעלות של ממש שלולא היה נקרא גם "מילאנו יונייטד" לא היינו מופתעים, כשגם קובי בראיינט, הוא אחד ממחזיקי המניות בקבוצה.

בעקבות קבוצת המשקיעים הציפיות רק התגברו, אך דווקא מאז כניסתם לענף, תפסה סיינה את הפיקוד על הכדורסל האיטלקי, תוך שהיא קוטפת תארי אליפות בזה אחר זה.

החבורה ממילאנו זכתה להיות סגנית האלופה שלוש פעמים בעשור האחרון, אך הישגים ממשיים לא נחגגו ב"כיכר דומו".

ג'ינס במידות גדולות
אין ספק שהסיפור החם בכדורסל האיטלקי כרגע הוא בניית המעצמה במילאנו. כנראה שנמאס להם, לחבורת המשקיעים, לראות את ההגמוניה המתמשכת של סיינה.

סרג'יו סקאריולו, 50, אחד מטובי מאמני היבשת, חתם בקבוצה וסומן כאיש שיבנה את אותה אלטרנטיבה לסיינה. סקאריולו עתיר הניסיון, הוא יליד איטליה, אך את שמו כמאמן בכיר, צבר דווקא מחוץ למחוזות איטליה.

הוא הוביל את ריאל מדריד ומלאגה לתארי אליפות בספרד, כשאת האחרונה הוא גם הוביל לפיינל פור באתונה, 2007. משם נדד למוסקבה והצעיד את חימקי להישגים מכובדים ובשיאו הוביל את נבחרת ספרד לזכייה באליפות אירופה לפני שנתיים בפולין. סקאריולו ימשיך לשרת את הנבחרת הספרדית, אך יהיה איש המקצוע שמאחורי הפרויקט המילאנזי.

הסגל שכבר כלל שמות טובים ומבטיחים בהם לין גריר, שם מוכר בנופי היורוליג, איברהים ג'אבר, המתאזרח האמריקאי של נבחרת בולגריה, אולקסיי פצ'רוב, האוקראיני עם עבר של למעלה ממאה משחקים ב-NBA, ורכז הנבחרת האיטלקית, מרקו מורדנטה, קיבל העונה חיזוקים מרשימים.

עומאר קוק, רכזה של ולנסיה אשתקד, ושם בולט בליגה הספרדית בעונות האחרונות, חובר שוב למאמנו בתקופה במלאגה. הקלע, דייויד הוקינס, האמריקאי, בחר לעזוב את סיינה ולחתום במי שעתידה להיות יריבתה למאבק על הכתר.

סקאריולו הצליח למשוך אליו גם את הסנטר הניגרי, בנג'מין אז'ה, שאמור להיות כוח רציני מתחת לסלים, ומעל כולם אנטוניס פוציס, שבחר לעזוב את אלופת אירופה, פאנתינייקוס, ולהצטרף לקבוצה בעלת היומרות ממילאנו.אולימפיה מילאנו , כדורסל , סקרוליו

פוציס הוא תוספת כוח משמעותית לצוות הנבנה של סקאריולו. מדובר בקפטן הנבחרת היוונית, שחקן שנבחר בדראפט בעברו, ואף הספיק לשחק מעט במדי הונקובר גריזליס, כשעוד הייתה קיימת, ושחקן שמסוגל לספק נקודות גם מחצי מרחק בנוסף למימד הכוח מתחת לסל.

סקאריולו בונה קבוצה ראויה במילאנו, כזו שתיתן מאבק לסיינה, ותוכל לצרף שמות נוספים שגם יסייעו לה בזירה האירופית, כנציגה השלישית של איטליה.
שביתה ב-NBA תוסיף אופציות רציניות ללובשי הג'ינס, כאשר קובי בראיינט עשוי לבחור לממש את המניות שלו דווקא על המגרש, ולמשוך אליו עוד שם או שניים שיעשו את מילאנו לאימפריה של ממש.

אחרי שנים של הגמוניה ירוקה, מתנפלת לה אולימפיה מילאנו על המשימה לשבור את השגרה, ולשנות את צבע האליפות לאדום לבן. ארמאני כבר תופר לשחקניו את החליפות

לטור אוקלנד רוצה אקשן
לטורים נוספים בקטגורית כדורסל עולמי
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט

רוץ פורסט, רוץ!

סטיב מקלארן, מאמן נוטינגהאם פורסט , פרמייר ליגנוטינגהאם פורסט רוצה לחזור לימי התהילה של בראיין קלאף, הימים בהם הסתכלו במבט גאה על כל אריות אירופה. סטיב מקלארן חוזר מקדנציות רוויות ניסיון בכדי לצבוע את היער באדום

אמצע שנות ה-70, בראיין קלאף נוטש את לידס יונייטד הגדולה של אותם הימים, איתה הוא לא ממש הצליח כמו קודמו דון ריבי, ומצטרף לנוטינגהאם פורסט, קבוצת ליגה ראשונה טיפוסית באותם השנים.

קלאף משריש בחניכיו ביניהם מרטין אוניל, לימים מנג'ר לא רע בפני עצמו, טרבור פרנסיס האגדי, פיטר שילטון וארצ'י ג'מיל הסקוטי, את האמונה, זו שהופכת את הפורסט לאלופים כעבור שנתיים, ולאלופי אירופה פעמיים ברציפות בין השנים 1978-1980.

בראיין קלאף המנוח שהה במועדון 18 עונות, תוך שהוא מביא לפורסט גאווה נוספת בדמות חלוץ העבר הפורה של המועדון, בנו נייג'ל. מאז פרישתו מחפשים הפורסט את הכיוון חזרה מעלה.

הימים הארוכים העצובים
בסוף שנות ה-90 נעו הפורסט בין הפרמייר ליג לליגת המשנה. שורת מאמנים בראשם דיוויד פלאט וסטוארט פירס, כדורגלני עבר אגדיים, לא מנעו מנוטינגהאם פורסט להגיע גם למחוזות הליגה השלישית הפחות מוכרת לה.

קולין קולדרווד, אחד מסמליה של טוטנהאם, הוא האיש שהצליח להחזיר את "האדומים" לבמות היותר חשובות במולדת הכדורגל. קולדרווד גם הוא לא שרד במועדון חרף הצלחותיו, וזאת לאחר שהחיים בליגת המשנה לא היו קלים במיוחד, ונוטינגהאם פורסט מצאה עצמה במאבקי התחתית.

לבסוף הצליח המועדון לשרוד בליגת המשנה, ותחת בילי דיוויס המנוסה נבנה שלד מוכשר של שחקנים. דקסטר בלקסטוק, החלוץ המוכשר, תוצרת קווינס פארק ריינג'רס, הסקורר רוברט ארנשואו, כריס כהן, שסומן תמיד ככישרון בלתי ממומש, גי מוסי הצרפתי, וגם כריס גאנטר הוולשי עזרו לבילי דיוויס לייצב את השורות, ובעונת אשתקד הצליחו לשוב למאבקי הצמרת בליגת המשנה, שהסתיימו לבסוף במפח נפש במאבק הפלייאוף נגד העולה הוולשית לפרמייר ליג, סוונסי.

הג'ינג'י בא ולעבודה
סטיב מקלארן, הג'ינג'י, מונה ביוני האחרון למחליפו של דיוויס שסיים חוזה. יושבי ה"סיטי גראונד" תולים עתה תקוותיהם באיש שהוביל את מידלסבורו לעונת שיא בגביע אופ"א של 2006, בו אמנם הובסה בגמר 4-0 בידי סביליה הספרדית, אך הצליחה להגיע רחוק ונגד הסיכויים שניתנו לה, והוביל גם את טוונטה ההולנדית לאליפות היסטורית לפני שתי עונות, ומנגד נחל קדנציה כושלת בנבחרת אנגליה, איתה הצליח להחמיץ עליה לטורניר היורו ב-2008, ועונה רעה גם כמאמנה של וולפסבורג הגרמנית, שלקראת סופה אף פוטר.בראיין קלאף , נוטינגהאם פורסט , פרמייר ליג , סטיב קלארן

סטיב מקלארן צריך עתה ללמוד מטעויותיו בנבחרת אנגליה ובוולפסבורג, מאחר והתקוות שאנשי נוטינגהאם תולים בו הן רבות. לאיש מחכה עונה ארוכה ומלאה ביריבות לא קלות.

הסגל של מקלארן מלא אמביציה וניסיון, לי קאמפ הקפטן, הוא שוער מעולה, שלאחרונה זכה לערוך בכורה בנבחרת צפון-אירלנד, ולצידו בהגנה לוק צ'יימברס (שחקן העונה של נוטינגהאם פורסט) ו-ווס מורגן המנוסים.

סטיב מקלארן מקבל בינתיים תוספות בדמותו של אנדי ריד, האירי המנוסה, שדעך מעט בעונות האחרונות וחוזר למועדון. רובי פינדלי החלוץ האמריקאי, שהובא אשתקד כתקווה גדולה, אמור לחזור מפציעה ולנסות לממש את הפוטנציאל שלו, ולחבור לארנשואו ומרקוס טאדגיי כחוד איכותי ביותר. כאשר גם הכישרון של ג'יל בארנס, ששוחרר מווסט ברומיץ', אמור להוסיף למימד ההתקפי של הפורסט.

המשימה הגדולה של הג'ינג'י היא עלייה לפרמייר ליג, אך בתווך אם שיקומם של שלושת האחרונים יצליח לו, הוא יכול להיות רגוע, מאחר ויש לו סגל מצוין.

כמו גם היריבה מלסטר, גם הפורסט החזירו מאמן מנוסה למרכז העניינים, האוהדים מחכים לשחזור ההיסטוריה, זו שהחלה בעידן בראיין קלאף, ורוצה קאמבק עם קלף ג'ינג'י.

לטור דוד הפך לגוליית
לטור מגה-פייז
לטורים נוספים בקטגורית כדורגל עולמי
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר הספורט

איך אומרים זידאן במרוקאית?

עאדל טאארבט, קווינס פארק ריינג'רס , פרמייר ליגזה היה עניין של זמן עד שתגיע הפריחה שלו. הוא שולט בכדור בצורה פנומנאלית, לא סופר אף אחד מסביב, והוא האיש שסחב על גבו את קווינס פארק ריינג'רס חזרה לפרמייר ליג. עאדל טאארבט, זידאן הבא, והוא בכלל מגיע ממרוקו

קווינס פארק ריינג'רס חוזרת לליגה של הגדולות. המועדון הלונדוני חסר בנוף הפרמייר ליג כמעט לאורך כל העשורים האחרונים. מי שחתום כמעט לבדו על העלייה הוא עאדל טאארבט, מרוקאי בן 22, וכישרון עצום.

קיצור תולדות הפספוס
טאארבט נולד בעיר המרוקאית טאזה, אך את מרבית ילדותו העביר דווקא בצרפת לשם היגרו הוריו כשהיה בן תשעה חודשים. לאנס הייתה הראשונה לשים את ידה על היהלום המרוקאי, אך כנראה שלא השכילו במועדון מצפון צרפת להבין מה יש להם ביד.

טאארבט הספיק לערוך בכורה בבוגרי לאנס כבר בגיל 17, אך נדד לתחנה הבאה שלו בצפון לונדון, אצל ה"ספרס" מטוטנהאם. חואנדה ראמוס וגם הארי רדנאפ לא ממש ספרו אותו, והוא זכה לשחק רק תשע פעמים בשלוש עונותיו ב"וויט הארט ליין" וגם אלו היו הופעות במשחקים זניחים יחסית.

טאארבט החל להתייאש, וביקש להשתפשף במקומות אחרים. הוא ידע כמה כישרון טמון ברגליו, שהרי שליטה אבסולוטית בכדור כמו שלו חייבת לפרוץ ולא סתם הודבק לא הכינוי, "זידאן הבא".

ב-2009 הושאל לראשונה לק.פ.ר, ושיחק מעט משחקים עבורה. בעונה שלאחר מכן הפך שוב כמושאל לשחקן הרכב במדי ה"חישוקים". ביצועיו הותירו חותם אצל יושבי ה"לופטוס רואד", ובמועדון שקיבל זריקת מרץ כלכלית באותה עונה, עם כניסתם של האנשים החזקים בסבב המכוניות של הפורמולה 1, הבינו כבר שנפל בחלקם להתעסק עם גאון כדורגל.

כמעט לבד על הגל
ה"ריינג'רס" המתעשרים בנו אמנם קבוצה חזקה וסומנו כקבוצת צמרת פוטנציאלית בליגת המשנה אשתקד, אך הסגל ברובו לא כלל שמות מפורסמים ומפוצצים, וטאארבט שכרטיסו סוף סוף נרכש מטוטנהאם היה אחד השמות הבולטים במועדון בתחילת העונה.

התוצאות שנגדו את התחזיות המוקדמות היו עליונות מוחלטת על פני שאר היריבות, כאשר מעל כולם הייתה זו העונה של טאארבט. הכישרון החל להשתולל, להתל בהגנות היריב כאילו הן אויר, ולהספיק להיות מחוזר על ידי שלל מועדוני הצמרת של אנגליה ואירופה. ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד, ארסנל וגם ניוקאסל, רצו במהלך העונה את התכשיט המרוקאי הנפלא, אך טאארבט נשאר נאמן ל"ריינג'רס" וסיים עונה עם קרוב לעשרים שערים וכמות לא מבוטלת של בישולים.

טאארבט מגוון כל כך, ולצד שליטה מדהימה בכדור שמותירה להגנות היריב את "הזכות" לעצור אותו בעיקר בעבירות, הוא גם בעל בעיטה אדירה ממרחק, וכבש לא פעם שערים מטווחים ארוכים, וכיאה למנהיג הוא גם לא מתבייש לבצע את הפנדלים של הקבוצה, כמעט ללא בעיות.

מעל הכול הוא זכה לקבל מהמנג'ר, ניל וורנוק, את סרט הקפטן של הקבוצה, דבר שהאיץ עוד יותר את תהליך הפיכתו לכוכב הבלתי מעורער שלה.
וורנוק שכינה את טאארבט כ"אוויר לנשימה" של קווינס פארק ריינג'רס, יודע כי המרוקאי חם מזג באופן טיפוסי, ומסוגל לפתע להתעלם מחבריו על כר הדשא, העניק לו את סרט הקפטן על מנת להרגיעו, ולהכריז על היותו המנהיג.

ההשוואות לזידאן לא איחרו להגיע כאמור, וגם בזירה הבינלאומית עשה טאארבט קפיצת מדרגה כאשר נהיה לאחד מכוכבי הנבחרת המרוקאית של אריק גרטס.

העונה הוא יתמודד ברמות הגבוהות ביותר, ואם יוכיח גם מול שחקני הפרמייר ליג את יכולותיו, קווינס פארק ריינג'רס צפויה ליהנות לאין שיעור. אם וילאש בואש, מאמנה החדש של צ'לסי, כבר זכה לכינוי "מוריניו 2.0", עונה טובה של טאארבט והכינוי "זידאן 2.0", יוענק לו.

לטור ראש לשועלים
לטור דוד הפך לגוליית
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט

כוכבים בשמי התכלת

לואיס סוארז, כוכב נבחרת אורוגוואי , קופה אמריקה 2011עד טורניר הגביע העולמי האחרון היה נדמה כי נבחרת אורוגוואי נעלמה ממפת הבכירות בכדורגל העולמי. סוללת כוכבים מתהווה נותנת לנבחרת התכלת לגעת בשמיים מחדש. רגע לפני שמתחיל טורניר ה"קופה אמריקה" נגיעה אחרונה בנבחרת שבאמת יכולה לאיים על ההגמוניה של ארגנטינה וברזיל

בראשית דרכו של טורניר גביע העולם נחשבה אורוגוואי למעצמה. היא הייתה למדינה הקטנה ביותר שזכתה בגביע העולמי, וזה קרה פעמיים בהיסטוריה, בטורניר הראשון ב-1930, אותו אירחה, וב-1950 לא רחוק מהבית, על אדמת ברזיל.

אורוגוואי שמכילה רק שלושה וחצי מיליון אנשים מחזיקה באמתחתה שורת תארים מכובדת של שני גביעי עולם, ארבעה עשר זכיות בטורניר האליפות של דרום אמריקה, וגם שתי זכויות בטורניר האולימפי.

לצד ההיסטוריה המפוארת, החל משנות ה-70 חלה נסיגה משמעותית בהישגי הבינלאומיים של נבחרת ה"סלסטה". שחקני עבר מפוארים דגמת אנזו פרנצ'סקולי שעשו קריירה אישית נהדרת, לא הצליחו להוביל את נבחרת אורוגוואי לפסגות אליהן הייתה רגילה בתחילת עידן הגלובליזציה בכדורגל העולמי.

נכון, פה ושם היו הבלחות כמו הזכייה בטורניר ה"קופה" ב-1995, אך לרוב גם שחקנים עתירי ניסיון כמרסלו אוטרו, אלבארו רקובה ופאולו מונטרו לא הועילו לתכולים לדגדג אפילו את הצמרת של נבחרות דרום אמריקה, בעוד נבחרות עם עבר הרבה פחות עשיר כפרגוואי מצליחות הרבה יותר.

תזמורת כוכבים בניצוחו של המאסטרו
האיש שמאחורי כל השינוי העכשווי בנבחרת אורוגוואי הוא המאמן, אוסקר וושינגטון טאבארס, המכונה ה"מאסטרו". טאבארס בן ה-64, חזר בשנת 2006 לכיסא המאמן של הנבחרת הלאומית, זאת לאחר שהוביל את אותה נבחרת להופעה בגביע העולמי באיטליה, 1990.

בינתיים הוא צבר ניסיון רב בשורת מועדונים מפוארים בהם מילאן האיטלקית, בוקה ג'וניורס הארגנטינאית, וגם הענקית המקומית, פניארול.
אמנם מילאן הייתה לפסגת קריירת האימון של טאבארס, אך קשיחותו, לצד היותו איש מקצוע מצוין, הובילו אותו לאחר קדנציות נוספות בארגנטינה, חזרה לנבחרת הלאומית של ארץ מוצאו.

טאבארס משמש לצד היותו מאמן כדורגל גם כמורה, וכשקיבל את הדור הנוכחי והכישרוני של נבחרת אורוגוואי, היה נדמה כי זהו האיש הנכון במקום הנכון.
המשמעת חזרה להיות חלק מהמשחק של נבחרת אורוגוואי, אך פילוסופיית המשחק הקשוחה שדווקא אפיינה את אורוגוואי נעלמה לה, וטאבארס הדביק את חניכיו במשחק התקפי ויפה לעין.

הגביע העולמי האחרון, אשתקד בדרום אפריקה, הביא עימו את הבשורה הגדולה, אורוגוואי חזרה להיות כוח משמעותי בכדורגל העולמי.
הנבחרת הציגה יכולת מצוינת וזכתה במקום הרביעי והמכובד, כשהיא מסיימת כבכירה בנבחרות דרום אמריקה. הדבק שהפך את ספרד שלאחר אליפות אירופה של 2008 לבלתי מנוצחת, הדביק כנראה את גם התכולים ומאז הכדורגל האורוגוואי בנסיקה מרשימה.

תותחן, מטאדור ושאר כוכבים

דווקא האיש שהחזיק על גבו, או במו רגליו את הכדורגל האורוגוואיי בעונות האחרונות, דייגו פורלאן, כוכבה של אתלטיקו מדריד, חווה עונה אחרונה נוראית מבחינתו. הסקורר המדופלם שכבש מעל 70 שערים במדי ה"קולצ'ונרוס" שבק העונה כמעט לחלוטין, והיה לצל של "קון" אגוארו הארגנטינאי. פורלאן יכול להחזיר אליו את הביטחון שאבד דווקא בטורניר שכזה, ולאחריו אולי יחזור חד יותר ל"ויסנטה קלדרון" או ליעד אחר.

גם אם פורלאן לא יחזור להיות אותו סקורר ידוע דווקא בטורניר הנוכחי, לא חסרים ל"סלסטה" אופציות התקפיות. לואיס סוארס, "התותחן", שעבר במהלך עונת אשתקד לליברפול מאייאקס ההולנדית, הוכיח ניצוצות של כדורגלן אדיר. כבש בטורניר הגביע העולמי בדרום אפריקה, ומאז משפר מניותיו בצורה ניכרת. סוארס יכול להתעלל ביריביו כאילו לא היו, ואוהדי ליברפול כבר מחזיקים אצבעות לתום הפגרה.

היהלום של נאפולי, אדינסון קאבני, "המטאדור", האיש שפירק כמעט כל הגנה בעונה האחרונה בליגה האיטלקית, מופיע גם הוא בחוד הכל כך איכותי של טאבארס. קאבאני בן ה-24, הוביל את נאפולי לעונת שיא ולמקום בליגת האלופות בעונה הבאה, תוך שהוא משכין 26 שערים ברשתות היריב, ומבקיע כמעט מכל הזדמנות, הן בראש והן ברגל.

כדאי לשים לב גם לאבל פרננדס, בן ה-20, שחקנה של פאלרמו ועוד שחקן מבטיח ביותר. גם סבסטיאן אבראו המוכר לאוהדי בית"ר י-ם יהיה שם.קבאני, כוכב נבחרת אורוגוואי , קופה אמריקה 2011

ההגנה כוללת את הקפטן המנוסה, דייגו לוגאנו, שחקנה של פנרבחצ'ה הטורקית, ולצידו את בלמה המצוין של אתלטיקו מדריד, דייגו גודין, שהיה בין נקודות האור היחידות אצל ה"רוחי-בלנקוס" העונה, וכבר חוזר על ידי צ'לסי.
מרטין קאסרס מסביליה, ומקסי פריירה מבנפיקה מוסיפים גם הם איכויות רבות לחוליית ההגנה.

בקישור אפשר למצוא את אלבארו פריירה, שחקנה הנמרץ של פורטו, לצד עוד כישרון אורוגוואיי שמשחק באייאקס, ניקולאס לודיירו. אלבארו גונסלס מלאציו, וולטר גראגנו מנאפולי, וסבסטיאן אגורן מגיחון, מעמיקים את האפשרויות של ה"מאסטרו" בקישור.

החוליה הפחות חזקה של נבחרת ה"סלסטה" יכולה להיות עמדת השוער, זאת למרות שפרננדו מוסלרה, הוא שוערה הראשון של לאציו, רבים נוטים לפקפק ביציבותו וכישרונו, ואפילו במועדון האיטלקי היו שבחנו לשחררו בתום העונה האחרונה.

נבחרת אורוגוואי תפגוש בבית ג' של הטורניר את הנבחרת החזקה של צ'ילה שגם לה יומרות רציניות בטורניר, בהתמודדות שתהיה כנראה על ראשות הבית, זאת מכיוון שהיריבות הנוספות בבית הן פרו הנחלשת ללא פיסארו וכנראה גם פארפאן, ומקסיקו שתופיע בהרכב צעיר מלכתחילה, ואחרי פרשיית "נערות הליווי" הסגל יתקצר לה עוד יותר.

אם יש נבחרת שמסוגלת לאיים באמת על ארגנטינה בביתה, וברזיל, זוהי אורוגוואי המתחדשת של טאבארס, זו שטומנת בה טונות של כישרון, ולא מפסיקה גם עתה לייצא כישרונות לאירופה, השמיים הם כנראה הגבול עבור הכוכבים בתכלת.

לטור קפה קולומביאני
לטור צ'ילי – רוטב חמוץ? מתוק!
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט

דוד הפך גוליית

דוד דה חאה, שוערה החדש של מנצ'סטר יונייטדהוא לא יועד להרכב הראשון של אתלטיקו מדריד, שורת טעויות של סרחיו אסנחו הובילה את דוד דה חאה להשתלט על אפודת השוער הראשון של ה"קולצ'ונרוס", משם הדרך לאולד טראפורד הייתה קצרה יותר. קבלו את דוד דה חאה, השוער החדש של סר אלכס, דוד שהוא בעצם גוליית

דוד דה חאה יכול היה לזכות לכינוי ה"יורש". בנבחרת ספרד בטוחים כי כש"סאן איקר" יתלה את הנעליים, יש מי שיתפוס את המקום. עכשיו הוא מגיע גם על תקן היורש של ענק אחר, אדווין ואן-דר סאר, ולעמדת השוער ביונייטד, זו שמכוסה במצלמות מכל כיוון, ולא תסבול עוד "בירטוזים".

בכלל לא תכננתי את זה ככה
דוד דה חאה שיחגוג 21 בעוד ארבעה חודשים, הוא תוצר מחלקת הנוער של אתלטיקו מדריד. תמיד סומן כפוטנציאל גדול, ועבר את כל הנבחרות הצעירות של ספרד. יחד עם חבריו לקבוצות הנוער של "הרוחי-בלנקוס" (האדומים-לבנים), אלבארו דומינגס, המגן השמאלי, ונאצ'ו קאמאצ'ו, הקשר המצוין, הם סומנו כמי שאמורים לסחוב את אתלטיקו מדריד לשנים גדולות בחברתן של ברצלונה וריאל מדריד.

בעוד קאמאצ'ו היה מיועד לתפוס ישר את עמדת הקשר המרכזי כתחליף לדעיכה של מאניש הפורטוגלי, לדה חאה נאמר כי זמנו יגיע. לעמדת השוער הראשון הובא סרחיו אסנחו, המבוגר מדה חאה בשנה, זה שסומן תחילה כיורש של איקר בנבחרת, וב"ויסנטה קלדון" היו בטוחים כי קנו מניה בטוחה לשנים רבות. דה חאה היה אמור להיות מושאל, לתפוס ניסיון ולצמוח במחוזות אחרים, ובעת הצורך לשמש כגיבוי לאסנחו.

אסנחו, שנרכש בחמישה מיליון יורו מויאדוליד, לא הצליח להתמודד עם תפקידו החדש, שורה של טעויות שעלו לאתלטיקו באיבוד נקודות, אילצו את המאמן דאז, קיקה סאנצ'ס פלורס, להמר על הילד דה חאה, שבכלל היה לשוער המילואים של המועדון בליגה השנייה, ורק פציעתו של שוער המשנה, רוברטו, היום בבנפיקה, גרמה לסאנצ'ס פלורס להמר עליו.

דוד דה חאה, עוד לא בן 19, נכנס בלא פחד בכדי להחליף את רוברטו במשחק במסגרת הליגה האירופית נגד פורטו. ולאחר שהראה ביצועים חתוליים, הוא לא זז משם. לאסנחו המתוסכל נותר לקוות שגם מחליפו יבצע טעויות, אך דה חאה המשיך בשלו, ויחד עם אתלטיקו מדריד זכה להניף את גביע הליגה האירופית בתום ניצחון על פולהאם.

את עונת אשתקד הוא כבר פתח כשוער בכיר, כאשר כבר במשחק הסופר-קאפ האירופי נגד אינטר הוא עוצר פנדל של דייגו מיליטו. את אסנחו הוא שלח לשיקום במלאגה, ותפס פיקוד גם על אפודת השוער של נבחרת ספרד הצעירה, זו שממש לאחרונה זכתה באליפות אירופה, תוך שהוא מספק הצלות מרהיבות שמוכיחות לכולם מדוע אלכס פרגוסון תולה בו כל כך הרבה תקוות.

ותראו לאן הגעתי
כשהחליט אדווין ואן-דר סאר שהגיע הזמן להיפרד ממגרשי הכדורגל, שמות רבים נזרקו לאוויר כיורשיו. מנואל נוייר, שוער נבחרת גרמניה העצום, וגם מרטן סטקלנבורג מאייאקס ונבחרת הולנד היו ברשימות של סר אלכס פרגוסון, אך כנראה שהספרדי הצעיר משך את עיניו יותר מכולם.

נוייר שבינתיים חתם במדי באיירן מינכן, וסטקלנבורג שיאלץ כנראה לבלות עוד עונה ב"אמסטרדם ארנה" נותרו מאוכזבים לנוכח הבחירה בספרדי, כי הרי להיות השוער מספר אחת בתיאטרון החלומות של היונייטד, זוהי משאלה של כל שוער. ה-1.93 של דה חאה מביאים עימם בשורה ל"אולד טראפורד". פרגוסון החליט להחתים שוער שישמש אותו לאורך שנים שהרי עמדת השוער של "השדים האדומים" כבר עברה טלטלות לא פעם.

אחרי שנים יציבות של פטר שמייכל, הענק הדני, הגיעו מארק בוסניץ' האוסטרלי שיציבות היא לא אחת מתכונותיו הבולטות, פביאן בארטז שבעיקר "בירטז", וגם מאסימו טאיבי, האיטלקי שאפילו בעצמו הופתע לעמוד בשערה של היונייטד, עד שנמצא אי יציבות חדש, אותה השרה ואן-דר סאר בעונות האחרונות.

דוד דה חאה הנרגש, אמר כשהוצג אתמול: "רוצה לחקות את ההצלחה של ואן-דר סאר". סר אלכס שכאמור שבע נחת משוערים כושלים, מקווה כי הפעם היורש בו הוא בחר, יצליח לחקות בעיקר את ההצלחה שהובילה אותו להדיח את אסנחו משערה של אתלטיקו מדריד, להיות מסומן כיורש של קסיאס בנבחרת הספרדית, ומעל הכול להפוך את האפודה מספר אחת ביונייטד לדוד שיהפוך לגוליית, גוליית הספרדי.

לטור מגה-פייז
לטור ראש לשועלים
לטורים נוספים בקטגורית כדורגל עולמי
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט

ניצוצות לטינים

את מסי, טבז, ניימאר, אלכסיס סאנצ'ס ופלקאו כולם מכירים, אבל האם מישהו שמע על סלומון רונדון? השם יוהאנדרי אורוסקו אומר לכם משהו? את קרלוס מוניוז כבר ראיתם מבקיע? ומה עם בראיין רואיז?מבט על השמות החדשים שיכנסו לתודעה שלכם בטורניר הקופה אמריקה

כל טורניר גדול טומן בחובו הפתעות, שחקנים ששמם לא צוין מראש, ודווקא התעלות ברגעי האמת מובילה אותם לגדולות. אז את אלו שבאים עם מטען של ציפיות כולכם מכירים, אבל הנה שמות פוטנציאלים שיכנסו לכם לתודעה.

יוהאנדרי אורוסקו
הסנסציה החדשה של הכדורגל בוונצואלה. הקשר נמוך הקומה שנרכש לאחרונה על ידי וולפסבורג הגרמנית ויעבור אליה בתום הטורניר. אורוסקו נמוך הקומה, בעל שליטה אבסולוטית בכדור ודריבליסט בחסד. להבקיע ולבשל הוא יודע, והתקווה של ראשי הקבוצה הגרמנית החדשה שלו היא שבתום העונה הבאה ישאלו: דייגו מי?

סלומון רונדון
עוד אחד מדור הכוכבים שנבנה דווקא במולדת של הוגו צ'אבס. רונדון, בן ה-21, הבקיע 14 שערים במדי מלאגה המתעשרת בעונת אשתקד, ועשוי להוביל את ונצואלה לטורניר רווי שערים. הוא בנוי מצוין, חזק ובעל חוש הבקעה משובח, ובמועדון הספרדי שמחים להחזיק באחד מחלוצי העתיד ומבלי להשקיע סכומי כסף כפי שעשו שם לאחרונה.

קרלוס מוניוז
החלוץ בן ה-22, בן גילו של אלכסיס סאנצ'ס, עשוי להיות התחליף של הומברטו סואזו בחוד הנבחרת הצ'ילאנית. הפציץ במדי וונדררס הצ'יליאנית בעונות האחרונות, וזומן לסגל הבוגר. טורניר טוב שלו ישלח אותו מעבר למחוזות סנטיאגו, ועם נבחרת חזקה כמו צ'ילה זהו בהחלט תסריט ריאלי.

הרנאן פרז
פרגוואי סובלת מירידה במעמדה כסגנית של ברזיל וארגנטינה. קשרה של ויאריאל שנרכש מהמועדון המקומי ליברטאד, צריך להתחיל ולממש את הפוטנציאל שהוביל את ה"צוללת הצהובה" לרכוש אותו. אם לא הבמה הזו, במדיה של נבחרת בנסיגה, אז מתי כן?

אדסון מונטאניו
החלוץ בן ה-20 הוא חברו של שלומי ארבייטמן לחוד של גנט הבלגית. דווקא לצד פליפה קאייסדו שאולי החל לממש את הפוטנציאל שלו, זוהי ההזדמנות של מונטאניו הצעיר להיכנס לתודעה של העם האקוודורי, ולנבחרת שלא עתירה בכישרון.

מייקל ארויו
הקשר בן ה-24 של נבחרת אקוודור, מגיע מסן לואיס המקסיקנית ואמור לצד כריסטיאן נובואה, חברו של ביברס נאתכו בקאזאן, לספק את אותם הכדורים לקאייסדו ומונטאניו בחוד של ה"טריקולור". ארויו יודע גם להבקיע כשצריך וכבר הבקיע פעמיים במדי הנבחרת, ולמרות שהושעה מכדורגל עקב שימוש בסמים בעברו, ארויו הוא אחת התקוות של אקוודור להצלחה.

ראול רוידיאז
עוד נבחרת שלא ממש מבריקה לאחרונה היא פרו. ראול רוידיאז הצעיר ייהנה דווקא מפציעותיהם של הכוכבים פיסארו ופארפאן ומלאכת הבקעת השערים מוטלת על כתפיו של החלוץ המוכשר בן ה-20. הוא נחשב חלוץ מוכשר שסומן כבר בגילאים צעירים כמבטיח, וכעת ניתנת לו הבמה להתחיל להוכיח.

אנדרה קארייו
קארייו הוא האיש שמיועד לתפוס את המקום של ג'פרסון פארפאן שנפצע במסגרת משחקי ההכנה. הקשר המחונן של אליאנסה לימה יעבור אחרי הטורניר לספורטינג ליסבון שמצאה תחליף פרואני לערן זהבי שהעדיף את ארץ המגף. גם לקארייו כמו לרוידיאז ישנה כעת הזדמנות לפרוץ, אבל קארייו הוא כשרון מלוטש הרבה יותר, ולא בכדי שילמה עליו ספורטינג 1.5 מיליון יורו.

תומאס רינקון
הקשר בן ה-23 של המבורג מגיע לאחר ניסיון לא מועט בבונדסליגה. הוא אמור להניע את אמצע השדה של ונצואלה המתחזקת ואולי ביחד עם ארוסקו ורונדון להפתיע את כלל היבשת כנגד התחזיות. רינקון אנרגטי ונמרץ, ולמרות גילו הוא מנהיג הקישור לצד חואן אראנגו הוותיק.

בראיין רואיז
החלוץ המצוין של נבחרת קוסטה ריקה הוא שם מוכר לחובבי הליגה ההולנדית והבלגית. מדובר בסקורר בחסד שהבקיע צרורות במדי גנט הבלגית וזכה באליפות יחד עם טוונטה ומקלארן, ושמו נקשר למועדוני צמרת באירופה. טורניר טוב שלו במדי הנבחרת האורחת באליפות יוביל אותו להגשמת החלום.

זהו, יריית הפתיחה מתקרבת, עוד יומיים תגעש היבשת הלטינית. לצדם של השמות הנוצצים והמוכרים, יהוו השמות הללו ניצוצות לטיניים. תבלו

לטור לא רק הוגו צ'אבס
לטור צ'ילי – רוטב חמוץ? מתוק!
לטור קפה קולומביאני
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט

 

 

זה לא כל כך נעים לראות בנק סגור

ההיסטוריה השתנתה בשעות אחר הצהריים של יום ראשון האחרון על אדמת בואנוס איירס, מעתה רק בוקה ג'וניורס ואינדפנדיינטה הן היחידות שלא ירדו מעולם לליגת המשנה בארגנטינה. ככה זה כשדווקא למיליונרים נסגר ברז המזומנים, ועניין ההתרסקות היה רק שאלה של זמן

עולם הכדורגל גועש ביממות האחרונות. ירידתה של ענקית הכדורגל הארגנטינאי, ריבר פלייט, לליגת המשנה, תפסה כותרות כמעט בכל רחבי הגלובוס. זהו לא סתם מועדון, אפשר לסמן את ריבר כאחת ממעצמות הכדורגל העולמי, כן כן, גם לצידן של ברצלונה, ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד.

נכון, הדעות חלוקות בנוגע למבנה הליגה, לשיטה הזו שהובילה קבוצה שסיימה במקום התשיעי, לשחק במשחקי מבחן על הזכות להישאר בכלל בפרמיירה, אבל אפשר שהסוף העצוב של ה"מיז'ונריוס" לא נקבע דווקא ביום א' האחרון, אלא במבט של שנים אחורה.

קץ ההיסטוריה

אלפרדו די סטפנו האגדי, אנחל לאברונה ועומאר סיבורי אחריו, היו הראשונים לבנות את המסורת של המועדון העצום הזה. 33 תארי אליפות באמתחתו, חלקן בחציה הראשון של המאה הקודמת, ורבות הגיעו גם לאחר החלוקה ההזויה לעונות ה"קלאוסורה" וה"אפרטורה".

קצרה היריעה מלהזכיר אלו כוכבים עברו ב"מונומנטל" במהלך השנים שהפך לאצטדיון הלאומי של ארגנטינה. שמות כמו אוסקר מאס, ברנבה פריירה ואפילו נורברטו אלונסו, ודאי לא אומרים לכם הרבה, אך מדובר בסקוררים הכי גדולים בתולדותיה של ריבר.

מאריו קמפס וגם סרחיו גויקוצ'אה, "מלך הפנדלים" היו כאן להותיר חותם, אמריקו גאז'גו וראמון דיאס, עשו זאת גם על כר הדשא וגם על כסא המאמן.
ומעל כולם בעשורים האחרונים המוכרים לכם יותר, אפשר לציין בגאווה את שמו של ה"נסיך" מאורוגוואי, אנזו פרנצ'סקולי, שנמנה על ענקי המועדון עם 115 שערים אדומים-לבנים.

משנת 2000, שזה אומר 22 עונות בארגנטינה, זכתה ריבר רק בחמישה תארי אליפות, מספר מועט ביחס לגודל המועדון והציפיות ממנו. הכישלון בזכייה בתארים הוביל את ריבר להפסדי ענק שאילצו אותה להיפרד משורת כוכבי על במטרה לנסות ולשקם את המועדון. פאבלו איימאר, חאבייר מסצ'ראנו, סביולה וגונסאלו היגוואין, כולם הכניסו כסף לקופה הדלה של ה"המיליונרים", אך גם שרשרת מאמנים לא הצליחה למנף את ריבר למעלה, בעוד קבוצות כמו לאנוס, באנפילד, אסטודיאנטס וסן לורנסו חוות הצלחות באותה העת.

הגרעון הלך והצטבר, התוצאות על כר הדשא לא הגיעו, וריבר פלייט של העונות האחרונות דשדשה בין מרכז לתחתית הטבלה, כשהשיא היה בסוף 2008 עם סיום במקום האחרון בטבלה, שרק בשקלול מצטבר מנע ירידת ליגה כבר אז.

דווקא לאחר 110 שנות היסטוריה שהביאו עשרות תארים, דווקא אז הגיעה המכה ששינתה את פני ההיסטוריה של המועדון שממוקם איך לא, בשכונת בלגראנו, בבואנוס איירס. כן, גם האירוניה שיחקה כאן תפקיד היסטורי, כשאותה קבוצה שחתומה על ירידתה של ריבר נקראת בלגראנו, אבל היא מגיעה מהעיר קורדובה שבצפון ארגנטינה.

מונו ב"מונומנטל"
דניאל פסארלה הוא אחד מאותם כוכבי ההיסטוריה של המועדון, כשחזה את קץ ההיסטוריה מתקרב, הוא החליט יחד עם קבוצת משקיעים לנסות ולהציל משהו. פסארלה השחקן כבש 99 שערים עבור ריבר פלייט, כמאמן הוליך את ריבר לשלוש אליפויות, אך הפעם הוא הגיע כנשיא, וכמי שאמון לעשות סדר במועדון הדועך.

לפסארלה כנשיא לא היו המשאבים שהיו לקודמיו, בראשם הנשיא הותיק אגייאר, שנטש עם גרעון של עשרה מיליון דולרים וגם ללא הכישרונות שנמכרו. השמות הכי חמים באירופה כיום, אלכסיס סאנצ'ס הצ'יליאני, וראדמל פלקאו הקולומביאני עזבו עם מינויו של פסארלה לתפקיד הנשיא בתום בחירות במועדון, וגם המאמן דייגו סימאונה, שהוביל את ריבר פלייט לאליפות האחרונה שלה, נאלץ לעזוב כאשר בחציה השני של אותה עונה ריבר סיימה במקום האחרון בטבלה.

הניסיון הראשון עם מינויו של שחקן העבר, לאו אסטרדה, שגם כן הביא את אחד מתארי האליפות האחרונים, לא צלח וריבר נטולת הכישרון לא הצליחה להתרומם. שחקנים שסומנו כהבטחות גדולות כמו רוחליו פונאס מורי ודייגו בואננוטה לא הצליחו לממש את הציפיות ולקחת את ריבר על גבם.

בעונה האחרונה ניסה פסארלה בכל כוחו לשנות משהו. למאמן הוא מינה את כדורגלן העבר, חואן חוסה לופס, שלא הבריק בימיו כמאמן, מינוי שזכה כבר אז לביקורות רבות. שחקנים כמו מריאנו פאבונה שהגיע מבטיס, חואן פאבלו קאריסו שחזר הביתה מלאציו בכדי לעמוד בשער, ולאנדרו קארוסו, נקראו לדגל, וגם הכישרון הגדול, אריק לאמלה זכה לקבל את חולצת ההרכב.

כל המהלכים הללו לא הועילו בסופו של דבר. לופס התגלה כמאמן חסר אמביציה, שלמעשה פסארלה הוא האיש שניווט גם את הפן המקצועי של ריבר פלייט. קאריסו, שמשתייך לסגל הנבחרת לקופה אמריקה הקרוב זייף דווקא ברגעים חשובים העונה, וגם לאמלה המוכשר, ששמו הוזכר כמבוקש על ידי גדולות יבשת אירופה, לא הצליח לספק את הסחורה ברגעי האמת, ונראה כי ערכו ידעך מעט בעתיד הקרוב. על פונאס מורי אין בכלל מה לומר כי הוא לא היה קיים כמעט לכל אורך העונה.אוהדי ריבר פלייט , הליגה הארגנטינאית בכדורגל

תרנגול כפרות
לאחר שתירגע מהומת הירידה של ריבר, והאוהדים הנאמנים שמילאו כל כיסא ב"מונומטל" יעכלו את רוע הגזירה, ינסה דניאל פסארלה שכבר הצהיר כי: "יוציאו אותי רק מת מן המועדון", לשקם את ההריסות. את לופס הוא כבר זרק כמתבקש, ולמאמן מונה קשר הקבוצה הותיק, מתיאס אלמיידה.

על השחקנים היקרים יאלצו בריבר לוותר, כשגם מכירתו של בואננוטה הנעלם למלאגה, ומכירה עתידית של לאמלה יעזרו לשפר את המצב הכלכלי.
זוהי שעתה של מחלקת הנוער להוציא מחדש שחקנים כמו אורטגה, סאלאס, קרספו ואיימאר, שעם מאמן צעיר שחתום גם הוא על הכישלון הנוכחי תהיה אמביציה אחת, והיא לחזור לליגה הראשונה.

דווקא בעונה הראשונה שבה חוזרים בארגנטינה לשחק במתכונת של ליגה מלאה בת 38 מחזורים, יעדרו ה"גאזינאס" (התרנגולות כפי שמכנים אוהדי בוקה את ריבר), הם יאלצו לנסוע למסעות ארוכים בני אלפי קילומטרים, ולבקר קבוצות כמו סן מרטין דה טוקומאן הצנועה והרחוקה, שכל חלומה יהיה לנצח את ריבר.

הדרך עוד ארוכה, אבל אולי דווקא קץ ההיסטוריה של ריבר, יוביל לשינוי המיוחל, ולחזרת המיליונים לכיסם של המיליונרים. עד אז לפחות תוכלו לומר כי הייתם עדים לחלק מההיסטוריה.

לטור קפה קולומביאני
לטור ראש לשועלים
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר הספורט

קפה קולומביאני

אחרי שנים של נסיגה גדולה במעמד הכדורגל הקולומביאני מגוון חדש של שחקנים מרחבי אירופה מחזירים את התקווה לעם הקולומביאני לקראת הקופה אמריקה. נבחרת "מגדלי הקפה" עשויה להיות הפתעה נעימה בטורניר

בדצמבר 1996 דורגה נבחרת קולומביה במקום הרביעי בדירוג פיפ"א העולמי. נכון, הדירוג עצמו נוטה להתייחס לתוצאות משחקי אימון, ושאר זוטות בכדי לקדם נבחרות, אך נגיעה בפסגת הדירוג היא כבר לא עניין של מה בכך.

הדור הגדול של ואלדרמה, היגיטה, אספרייה וחבריהם, הוא שהוליך את הכדורגל הקולומביאני לימי הזוהר שלו. כשהם דעכו, בסוף שנות ה-90, דעך הכדורגל הקולומביאני כולו. מאז המונדיאל בצרפת ב-1998, לא חוו הקולומביאנים הצלחות רבות במסגרת הבינלאומית, אך עתה עם דור חדש ומוכשר, ויחד עם המאמן מאותה תקופה מוצלחת, הרנן דריו גומס, אשר נקרא מחדש לדגל, מקווים חברי הנבחרת להעניק הנאה לעם הקולומביאני.

הילד, המשוגע ושאר החבורה

כולם וודאי זוכרים את רעמת השיער המפורסמת של קרלוס ואלדרמה. "הילד", היה קשר מחונן, אם כי קנה את עולמו בעיקר במדי הנבחרת הקולומביאנית, ולאו דווקא בקבוצות פאר ברחבי אירופה, זאת למרות ששיחק בצרפת וספרד.

ואלדרמה היה המנהיג באותה נבחרת קולומביאנית רוויות כוכבים, לצידו שיחקו, רנה היגיטה, ה"משוגע", שהיה שוער שזכור יותר כשחקן שדה, כזה שמחד, הרבה לטייל מחוץ לרחבת ה-16, לאבד כדורים ולספוג שערים מגוחכים (רוז'ה מילה הקמרוני במונדיאל 1990), ומאידך גם לעצור כדורים בסגנון ייחודי רק לו.

עוד היו שם, פאוסטינו אספרייה, שכיכב בפארמה וניוקאסל, והיה וירטואוז בלתי נשכח, אדולפו ולנסיה, ששיחק באתלטיקו מדריד ובאיירן מינכן, פרדי רינקון שעבר בנאפולי וריאל מדריד, אוסקר קורדובה השוער האגדי בבוקה ג'וניורס, וגם אנדרס אסקובר המנוח, שנרצח לאחר שער עצמי בגביע העולמי ב-1994, במשחק נגד המארחת ארה"ב, שנגמר בהפסד 2-1, כל אלו היו חברים בנבחרת מוכשרת שהביאה את הקולומביאנים להישגים.

גם לקהל הישראלי הדור הקולומביאני הזה זכור היטב. אותה התמודדות כפולה ב-1989, שהובילה את הקולומביאנים לגביע העולמי באיטליה, והשאירה את התקוות שלנו עמוק באדמה. הארגנטינאים גם הם ודאי זוכרים או מעדיפים לשכוח את התבוסה המשפילה 5-0 על אדמת בואנוס איירס, ב-1993.

באמתחתם של הקולומביאנים ארבע הופעות בגביע העולמי, וגם זכייה בטורניר הקופה אמריקה בשנת 2001, כאשר הייתה למדינה המארחת.
אותו הטורניר סיים למעשה את עידן ההצלחות, ומאז נתלו הקולומביאנים על הבלחות דוגמת איבן קורדובה מאינטר, ומאריו יפס, כיום קפטן הנבחרת, ושחקנה של מילאן, אך לא הרבה מעבר.

בהשראת הנמר

הטורניר הנוכחי של הקולומביאנים, בנוסף לחזרתו של המאמן הוותיק יהיה תלוי הרבה גם ביכולתו של הכוכב, רדאמל פלקאו גרסיה, שחקנה של פורטו, ואחד השמות היותר מבוקשים באירופה כיום. המפציץ הקולומביאני מגיע עם מטען רב של ציפיות, אך עם רקורד מוכח של הבקעות העונה.

דווקא בנבחרת מאזנו לא מרשים יתר על המידה והוא כבש רק שבעה שערים ב-28 הופעות, אך פלקאו יודע שטורניר טוב יסדר לו חוזה באחת מהגדולות של אירופה, וזה לא שלפורטו אין במה להתגאות.

בנוסף לפלקאו הנוסק, חווה הכדורגל הקולומביאני דור מוכשר ביותר. פרדי גוארין, חברו של פלקאו בפורטו, מגיע על תקן המנוע במרכז הקישור. גוארין סומן ככישרון כבר באנביגאדו הקטנה, ומאז צבר ניסיון בבוקה ג'וניורס וסט. אטיין הצרפתית, עד שנחת בפורטו והגיע למעמד של כוכב.

מאריו יפס, מביא עימו המון ניסיון להגנה, כשלצידו כוכבה של אודינזה, כריסטיאן ספאטה, שמבוקש על ידי ליברפול ובאיירן מינכן. גם חואן סוניגה מנאפולי ולואיס פראה מאתלטיקו מדריד הם עתירי ניסיון באירופה.

הוגו רודאייגה, צבר מניות במדי וויגאן בפרמייר ליג, ואדריאן ראמוס, הוא אחד הכוכבים של הרטה ברלין שחזרה לבונדסליגה, ויחד עם פלקאו מדובר בשלישית חלוצים מעולה שיכולה לסכן כל הגנה בעולם.

הקולומביאנים יפגשו בבית א' של הטורניר את ארגנטינה המארחת, אך מלבד התמודדות קשה עם המארחים הפייבוריטים, הם צפויים להתגבר על מכשולים בדמות קוסטה ריקה ובוליביה.

הכישרון של הדור הנוכחי, הניסיון של הרנן דריו גומס, והרצון לשחזר את ימי העבר עשויים להביא את הקולומביאנים לככב במהדורות החדשות והעיתונים, לא רק בעקבות קרטלי הסמים ברחובות מדיין, בוגוטה וקאלי, וגם לא בגלל ניחוחות הקפה הקולומביאני.

לטור לא רק הוגו צ'אבס
לטור צ'ילי – רוטב חמוץ? מתוק!
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר ספורט