14 מזונות שאסור לכם לעולם לאחסן במקרר

כשלמדתי לבשל באופן אוטומטי הייתי מכניס את כל המצרכים שלי למקרר. הקור שומר עליהם טריים, כך חשבתי.

אז אני חייב לומר, הייתי די בהלם לגלות שזה לא בהכרח נכון.

למעשה, ישנם מזונות רבים שפשוט אסור לשמור במקרר.

הנה 14 מזונות שלעולם אסור לכם לשמור במקרר.

בננות

כדי לקבל יותר מהפרי הצהוב והנפלא הזה, אחסנו אותו על השיש במטבח. כאשר שומרים את הבננות במקרר, הן מאבדות את הערך התזונתי שלהן, והן גם מבשילות לאט יותר.

זה אולי נשמע כמו דבר טוב, אך במקרר הן יהפכו לחומות ועבשות במהירות במהירות לפני שהן יהיו אכילות.

בצל

המקום הטוב ביותר לאחסן בצל הוא במקום חשוך בטמפרטורת החדר. אך זה כמובן מתייחס רק לבצלים שלמים. אם השתמשתם רק בחצי בצל, אחסנו את החצי השני במקרר.

אבוקדו

למצוא אבוקדו בשל ומושלם זו כמעט עבודה מדעית. אבל אתם תהפכו את המשימה להרבה יותר קלה אם תאחסנו את האבוקדו בטמפרטורת החדר.

המקרר מאט את תהליך ההבשלה של האבוקדו, אז אם תכניסו אותו למקרר, יקח זמן רב יותר עד שתוכלו לאכול אותו. אחסנו אבוקדו במקרר רק אם הוא כבר בשל אבל אתם עדיין לא רוצים לאכול אותו.

שום

זה בטח קרה לכם בעבר: קניתם ראש שום, ולפני שבכלל השתמשתם בו, כבר יצאו ממנו ניצנים ירוקים.

אחסנו אותו על השיש במטבח, ולא תהיה לכם את הבעיה הזו. בנוסף, השום לא יהפוך רך וצמיגי, כמו שקורה לו כששומרים אותו במקרר.

ביצים

ודאי שמתם לב שבמכולת ובסופר מרקט הביצים נמצאות בטמפרטורת החדר.

זהו נושא שנוי במחלוקת, אך העובדה שהיא שאין טיעון טוב לשמירת ביצים במקרר. יותר מכך, מחקר הוכיח שהביצים מאבדות את הטעם שלהן כאשר מאחסנים אותן במקרר.

אם אתם רוצים ביצים טעימות, מומלץ לשמור אותם בטמפרטורת החדר.

לחם

לחם קשה זה כנראה הדבר הכי מבאס לאכול.

אך העובדה שהיא שלחם נשמר טוב יותר אם לא מאחסנים אותו במקרר.

עגבניות

עגבניות בשלות הן אחד המאכלים הטעימים ביותר שיש. אבל אחסון שלהן במקרר בהחלט יכול לשנות את זה. האוויר הקר מונע מעגבניות להבשיל וגורם להן לאבד את הטעם.

דבש

דבש הוא אחד המאכלים היחידים שנשמר באופן אופטימלי כאשר הוא מאוחסן בכלי סגור היטב. וכאשר אתם מכניסים דבש למקרר, הוא מתקשה, והופך קשה לשימוש.

מלון

כל עוד לא חתכתם את המלון, הוא נשמר טוב יותר בטמפרטורת החדר. מחקרים הראו שאחסון מלון בטמפרטורת החדר מסייע לו לשמור על הערכים התזונתיים ונוגדי החמצון שלו.

קטשופ

קטשופ מכיל סוכרים וחומצות אשר מעניקות לו חיי מדף ארוכים במיוחד בטמפרטורת החדר.

פירות הדר

תפוזים, לימונים, ופירות הדר נוספים מבשילים טוב ביותר בטמפרטורת החדר. הקור פוגע בקליפה שלהם וגורם להם להרקיב מהר יותר.

מלפפון

תמיד אחסנתי מלפפונים במקרר, אבל האמת היא שהם רגישים לטמפרטורת נמוכות. הם יכולים להפוך לרכים ומימיים אם מאחסנים אותם בטמפרטורה נמוכה יותר מ 10 מעלות. אז אם אתם מאחסנים אותם במקרר, הם צריכים להיות בתוך שקית.

גזר

טמפרטורות קרות גורמות לגזר להרקיב במהירות ולהפוך לצמיגי. הם גם לא אוהבים אור שמש, מכיוון שהם צומחים מתחת לאדמה.

מרמלדה/ריבה

מרמלדה וריבה שקונים בחנות עמוסים בסוכרים וחומרים משמרים, כך שאין צורך לאחסן אותם במקרר.

ריבה טעימה יותר וקלה יותר למריחה כאשר היא מאוחסנת בטמפרטורת החדר.

אז תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם פורקים את המצרכים שלכם!

אל תשכחו לשתף את המידע החשוב הזה עם החברים והמשפחה שלכם. הם עוד יודו לכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *