11 מאכלים יפניים ביזאריים לחלוטין שלא תאמינו שבני אדם אוכלים

עד כמה שאני אוהב דברים בתרבות היפנית, האוכל שלהם (במיוחד האוכל המסורתי) מפחיד אותי עד מוות. אומת הטכנולוגיה והמדע, ועדיין יש להם מנות פשוט מטורפות בתפריטי המסעדות.

אם זה מאכלי ים מוזרים או המבורגר לווייתן, היפנים יספקו לכם את זה. רוצים חרקים? אין בעיה. גם זה על התפריט. מה שתבקש – מיד על האש, כך זה ביפן.

הנה 11 מאכלים ביזאריים והזויים שתתקשו למצוא בכל מקום אחר, אבל לא יפן.

1. דיונון רוקד

הוא אולי נראה חי, אבל אני מבטיח לכם שהוא מת. אבל כאשר אתם שופכים רוטב סויה על הדיונון הוא מתחיל לזוז ולהתפתל. זאת תגובה אוטומטית למלח שנמצא בסויה.

2. בשר סוס חי – ידוע בשם 'בסאשי' ביפן, בשר סוסים חי הוא פופולרי מאוד. אומרים שהטעם שלו הוא כמו של סושי. באופן מסורתי מגישים בסאשי עם רוטב סויה וחזרת. 

jp1



3. נאטו – עשוי מפולי סויה ומוגש עם רוטב סויה, נאטו הוא מאכל פופולרי מאוד. לנאטו יש טעם חזק מאוד וריח שמזכיר ריח של גבינה.

jp2

4. אינגו נו טסוקודני – אחת המנות היותר מוזרות שאפשר למצוא ביפן. זאת מנת ארבה שמורתחים יחד עם רוטב סויה מתקתק. 

jp3

5. שיראקו – תתכוננו להרגיש בחילה קלה. זה שיראקו, שהתרגום שלו הוא 'הילדים הלבנים'. הזרע של הדג, לשיראקו יש מרקם רך שנמס על הלשון כמו חמאה. 

jp4

6. פוגו – הפוגו עשוי מדג האבו נפחא, דג רעיל בהחלט. רק שפים מוסמכים יכולים להכין את המנה הזאת, שנחשבת לאחת המסוכנות בעולם. הייתם אוכלים אותה? 

jp5

7. הצ'ינוקו – כמו ביסלי אצלנו, ליפנים יש דבורים מטוגנות. משהו לנשנש ליד הבירה. 

jp6

8. זאזאמושי – דומה להצ'ינוקו, הזאזאמושי הוא גם סוג של דבורה מטוגנת. אפשר לקנות את המעדן הזה בשקיות בסופר מרקט. הבמבה היפנית אם תרצו. 

jp7

9. קוג'ירה וא לרוקה – עוד מעדן יפני שאנשים מחוץ ליפן ימצאו אותו מגעיל הוא הלווייתן. 

jp8



10. שיוקארה – מאכל ים שעבר תסיסה. WTF?? 

jp9

11. שירו נו אודוריגוי – ביצת עין עם דג שקוף וחי. לא ארוחת בוקר כלבבי. 

jp10

אז הנה לכם, מאכלים יפניים מסורתיים שתוכלו לאכול רק ביפן. האם הייתם מעזים לטעום אחת מהמנות הללו? ספרו לנו על זה בתגובות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *