הילד שלה מת שעה אחרי המקלחת. זאת אזהרה לכל ההורים! אתם חייבים לצפות בזה

פעמים רבות אנו לא שמים לב לזה אבל כאשר אתם מבלים יום שלם בבריכה, זה נורמלי שתרגישו תשושים ועייפים, במיוחד אם אתם ילד והייתם פעילים במהלך כל היום.

זאת בדיוק הסיבה שקסנדרה ג'קסון לא חשדה בשום דבר כאשר בנה אמר לה שהוא זקוק לישון כאשר חזר הביתה אחרי שבילה את היום בבריכה. ג'וני, בן ה 10, הלך למיטה אחרי יום מתיש ואמא שלו לא חשדה שמשהו לא בסדר איתו. אחרי זמן מה היא הלכה לבדוק מה שלום ג'וני, והייתה בהלם ממה שראתה.

קצף יצא מפיו של הילד והוא התקשה לנשום. אחרי שלקחה אותו באופן מיידי לטיפול נמרץ, הרופאים אמרו לאמא שמה שקרה לו היה 'טביעה משנית' – הדבר הזה נגרם מבליעת מים והוא יכול להתרחש תוך 72 שעות.

jdn



למרות שזה נדיר, טביעה משנית עלולה להיות קטלנית אם מתעלמים מהסימפטומים. בכל פעם שילדים (או מבוגרים) בולעים אפילו כמות קטנה של מים (בבריכה, אדם או ים), זה יכול לגרות את הריאות ולגרום לנפיחות. בדרך כלל יש מעט מאוד מים בריאות כאשר טבעית משנית מתרחשת, אבל הכמות הקטנה של הנוזל מספיקה כדי לעכב את הריאות לספק חמצן לזרימת הדם.

אם הילד שלכם כמעט טבע או שאולי בלע יותר מדי מים, פקחו עליו עין ושימו לב לסימפטומים של טביעה משנית וקחו אותם לבית החולים באופן מיידי. הסימפטומים עלולים להופיע תוך שעה עד 72 שעות.

הנה הדברים שצריך לשים אליהם לב:

*תשישות קיצונית  אחרי מקלחת
*קוצר נשימה אחרי מקלחת
*רגזנות או שינויים במצב הרוח בלי סיבה נראית לעין

שתפו את המידע החשוב הזה עם חברים ומשפחה, במיוחד עכשיו כשאנחנו לקראת פתחם של האביב והקיץ.

2 תגובות בנושא “הילד שלה מת שעה אחרי המקלחת. זאת אזהרה לכל ההורים! אתם חייבים לצפות בזה”

  1. ובכן
    מידע מהימן ומקצועי שקיבלתי אתמול:
    המידע על הטביעה המשנית הוא שגוי וסתם מעורר פאניקה. טביעה משנית היא מקרה שבו אדם טבע וחולץ בעודו בחיים. לאחר מכן עלולות להתפתח בעיות פיזיולוגיות כתוצאה מכך שלמרות החילוץ בעודו בהכרה, בזמן הטביעה האדם בלע מים. אין מדובר בילד ששיחק בבריכה ובלע מים מהמשחקים (כפי שכתוב בכתבה). הילד בכתבה כנראה טבע, חולץ ואולי לא נלקח לבדיקה. ההוראה הברורה כיום בכל טביעה נדרש פינוי לבדיקות. הכתבה הזאת סתם יוצרת פאניקה והיא שגויה. פשוט בתור מצילה קצת מרגיז הדיסאנפורמציה שיוצרת פאניקה מיותרת

  2. די לביטוי השגוי הזה "בליעת מים"! אין מדובר כאן על מעבר תקין של נוזל דרך הוושת אל הקיבה; מדובר על ש-א-י-פ-ה של מים דרך קנה הנשימה אל הריאות. לא בולעים דבר באמצעות קנה הנשימה; שואפים באמצעותו.
    אכן לשאיפת מים לראיות יש השלכות רפואיות המחייבות מעקב סמוך למועד התקרית.
    א) http://www.moin.gov.il/SubjectDocuments/Lesson-sea-behavior17-33.pdf
    ב) http://www.webmd.com/children/news/20140602/dry-drowning-faq

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *