6 סימנים חבויים שמעידים שייתכן ואתם סובלים מרגישות לגלוטן

לפי הקרן העולמית למחלת הצליאק, 1 מתוך 100 אנשים סובלים מצליאק, או רגישות לגלוטן, כפי שבדרך כלל קוראים לזה.

דעה אחת פופולרית היא שרגישות לגלוטן היא אלרגיה. אך זו למעשה מחלה כרונית שפוגעת במעי וגורמת לאלו שסובלים ממנה להרגיש רע מאוד.

למרבה הצער, אנשים רבים עם צליאק לא יודעים שהגוף שלהם מנסה לומר להם שהם סובלים מהמחלה. וזו בעיה רצינית, מכיוון שלא רק שהם ימשיכו לסבול מהמחלה – אם לא יטפלו בה, רגישת לגלוטן יכולה לגרום לבעיות חמורות בהרבה כמו תת-תזונה וסרטן.

התסמינים למחלת הצליאק משתנים מאדם לאדם, אבל הנה 6 תסמינים שכיחים שכולם צריכים להכיר.

1. בעיות בבטן

לפי אתר Celiac.com, תסמונת המעי הרגיז, מחלות מעי דלקתיות, ורפלוקס קיבתי ושטי הן הכי לא מאובחנות במחלת הצליאק. כל המחלות הללו חולקות תסמינים שכיחים עם צליאק, כולל שלשולים, עצירות, גזים ונפיחות.

Shutterstock

2. פריחה ופצעים בפה

עור יבש ומגרד ופצעים בפה שניהם תסמינים למחלת הצליאק או רגישות לגלוטן. מרפאת מאיו כותבת שמחלת עור בשם דרמטיטיס הרפטיפורמיס, שמופיעה על המרפק, הזרועות ומסביב לישבן, הן תוצאה של רגישות לגלוטן, ובדרך כלל מקשרים אותה לבעיות עור כמו אקזמה ופסוריאזיס.

Shutterstock

3. ירידה במשקל

מחלת הצליאק גורמת לדלקתיות שמופעלת על ידי חלבון גלוטן שפוגע במעי הדק. הנזק למעי הדק יכול לגרום לירידה במשקל. ואם זה לא מספיק, המחלה גורמת לאלו הסובלים ממנה להרגיש בחילות, הקאות, ואיבוד תיאבון.

Shutterstock



4. תשישות

רגישות לגלוטן יכולה לגרום לכם להרגיש עייפים, חלשים, ותשושים – מה שאולי לא מפתיע כל כך בהתחשב בכך שהגוף שלכם כל הזמן נלחם בדלקתיות. לפי Beyond Celiac, היכולת של הגוף שלכם לספוג ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים אחרים נהרסת כאשר הגוף בולע גלוטן והמעי הדק שלכם ניזוק.

Shutterstock

5. דיכאון

אם אתם מרגישים רע יותר מבדרך כלל, יתכן ומחלת צליאק לא מטופלת היא הגורם. מחסור בויטמינים יכול להוות בסיס ביולוגי להרגשת עצבנות, לחץ, וכעס. האמת שזה הגיוני: אם הבטן שלכם אינה שמחה עם מה שאתם מכניסים לתוכה, גם המוח שלכם לא יהיה שמח.

Shutterstock

6. רגישות ללקטוז

ארגון הבריאות הלאומי של בריטניה כותב שמה שאתם אולי חושבים שהוא רגישות ללקטוז הוא למעשה רגישות לגלוטן. תסמינים רבים של לקטוז וגלוטן הם דומים: כאבי בטן, גזים, נפיחות, ושלשול.

Shutterstock

אם אתם חושבים שאולי אתם רגישים לגלוטן, לכו לראות רופא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *