לעולם אל תאכלו ג'ינג'ר אם אתם שייכים לאחת מארבעת קבוצות הסיכון האלה!

ג'ינג'ר הוא אחד השורשים הבריאים ביותר שיש והוא מסייע לגוף שלנו בדרכים רבות. במשך מאות שנים, אנשים השתמשו בו לבישול וגם כתרופה.

הוא נוגד חמצון עוצמתי בעל תכונות אנטי דלקתיות, וזה הופך אותו למרכיב פופולרי בתרופות ביתיות.

אך ישנם אנשים שצריכים להיזהר מאכילת ג'ינג'ר.

השורש מכיל מרכיבים חריפים הידועים כג'ינג'רול או shogaols , שניהם יכולים להיות שימושיים מאוד. אך אם תאכלו יותר מדי מהם, לכבד שלכם יהיה קשה לעבד את כל השמנים.

ישנם כמה סיכונים הקשורים לצריכת יתר של ג'ינג'ר, ומכיוון שאף אחד לא צריך לסבול ללא צורך, חשבנו לשתף אותם איתכם כדי שתוכלו לדעת מה הסיכונים, ולקבל החלטות בצורה טובה יותר.

אל תאכלו ג'ינג'ר אם יש לכם:

1. בעיות הקשורות לדם

כדאי לדעת את זה: ג'ינג'ר מגביר את זרימת הדם בגוף ויכול להועיל מאוד במצבים של לחץ דם גבוה ובהקלה בכאבי שרירים.

אך היזהרו לא לאכול את השורש אם אתם סובלים מהמופיליה או מחלות כיס מרה. ג'ינג'ר, בכמויות גדולות, יכול לגרום לדימום ולהשפיע על תרופות ללחץ דם.

המופיליה מחלישה את היכולת של הגוף לייצר קרישי דם, וג'ינג'ר יכול להשפיע עליה.

2. אם אתן בהריון

אולי שמעתן סיפורי אימה על כך שג'ינג'ר גורם להפלות במהלך הריון? אלה סיפורים שעוברים מדור לדור, אך אין מחקרים מדעיים המוכיחים זאת.

אך לפי מספר מקורות, יש להימנע צריכת ג'ינג'ר בזמן הריון.

חלק מהכימיקלים שמצויים בג'ינג'ר יכולים להזיק להתפתחות העובר, חלקם אפילו נקשרו למוות תאי. מחקרים הראו שג'ינג'ר יכול להשפיע על מערכת השרירים ברחם בבעלי חיים, ולכן לנשים בהריון לא מומלץ לצרוך ג'ינג'ר.

3. אם אתם סובלים מצרבת

בג'ינג'ר משתמשים בעיקר כתרופה לצינון או שפעת – והוא גם טוב לאנשים הסובלים מכאב בטן.

אך זכרו לא לאכול ג'ינג'ר אם אתם סובלים מצרבת. אכילת ג'ינג'ר בזמן צרבת רק מגבירה את הבעיה.

4. ירידה במשקל

ג'ינג'ר הוכח כשורף קלוריות מצוין. אך אם אתם כבר סובלים מתת משקל ורוצים להעלות מאסה, אז ג'ינג'ר אינו בחירה טובה עבורכם.

השורש מסייע לעיכול. מחקר מאוניברסיטת קולומביה הראה שצריכת ג'ינג'ר מסייעת לשרוף יותר קלוריות.

5. ג'ינג'ר וסוכרת

למרות שישנם מחקרים המראים שג'ינג'ר עוזר נגד סוכרת, יש לצרוך אותו בזהירות רבה.

תמיד טוב להיות מודעים להשפעה של ג'ינג'ר על דברים כמו סוכר בדם – ותמיד התייעצו עם רופאים אם אתם לא בטוחים.

ככלל בסיס, אל תצטרכו יותר מ 4 גרם ג'ינג'ר ביום. למרות שתופעות הלוואי הן נדירות, יתכן ותחוו דברים כמו צרבת, שלשול וכאבי בטן אם תצטרכו ג'ינג'ר בכמות גדולה.

Flickr / Eladan

בתקווה שהמידע הזה יעזור לעורר מודעות לבעיות פוטנציאליות הקשורות לצריכת יתר של ג'ינג'ר. אנחנו לא הכרנו חלק גדול מהן.

בבקשה שתפו את הכתבה בפייסבוק כדי שגם החברים והמשפחה שלכם יהיו מודעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *