אחרי שתקראו את זה, לעולם לא תזרקו את קליפת הבננה

כולנו יודעים שבננות מפורסמות בשל העובדה שהן עשירות באשלגן, אבל אתם תופתעו לדעת ש 40% מהאשלגן מגיע מקליפת הבננה. זה כל מה שהגוף צריך כדי לרדת במשקל.

אשלגן מאיץ את חילוף החומרים וגורם לגוף לשרוף יותר קלוריות. הוא יוצר אנרגיה כך שתוכלו לבנות שרירים במקום שומן.

קליפות בננה מכילות הרבה ויטמין A ו B, נוגדי חמצון שמחזקים את מערכת חילוף החומרים. הקליפה מלאה בסיבים – היא מכילה יותר סיבים מאשר הבננה עצמה והיא עוזרת לכם להרגיש שבעים ומלאים יותר זמן, וכתוצאה מכך אתם תאכלו פחות חטיפים וממתקים.

bnk

בשלות

כשהן בשלות, בננות צהובות עוזרות להילחם בסרטן על ידי כך שהן עוזרות לייצר יותר תאי דם לבנים. אלו מכם שמעוניינים לרדת במשקל – עדיף להשתמש בקליפה ירוקה מכיוון שהיא מלאה בפרוביוטיקה שחשובה לבריאות מערכת העיכול. קליפה ירוקה עוזרת גם להרים את רמת הדופמין והסרוטונין ב 15%.

אז איך אוכלים את הקליפה?

רבים וודאי יגעלו מהרעיון של אכילת קליפת הבננה. נכון, היא לא כל כך טעימה, אבל אם אתם מספיק יצירתיים אז אתם תצליחו לחשוב על רעיון איך לאכול את הקליפה מבלי להיגעל.

הנה כמה רעיונות:

קודם כל, הכינו שייק. חתכו את החלק התחתון והעליון של הבננה (כשהיא עדיין עם הקליפה), והכניסו את הפרי שלם לבלנדר.

אופציה נוספת – הכינו תה מקליפת הבננה. פשוט הרתיחו את הקליפה עם מים (אבל חשוב לוודא שהחלק העליון והתחתון לא נמצאים). הרתיחו במשך 10 דקות, סננו, הוסיפו דבש, ולבריאות!

חשוב לקנות בננות אורגניות! תנסו את זה, ותרגישו הבדל תוך זמן קצר – רק זכרו לחתוך את החלק העליון והתחתון של הפרי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *