2 כפיות ביום של המאכל המדהים הזה והקילוגרמים העודפים יעלמו

73568

זרעי צ’יה (מרווה היספאנית) הופכים ליותר ויותר פופולרים ככל שאנשים מכירים אותם ומודעים לכמות הויטמינים, מינרלים והתועלות הבריאותיות הרבות.

מקור הזרעים הוא ממרכז אמריקה והם נחשבים ל’סופר פוד’. כמות המגנזיום שהם מכילים היא מרשימה: פי 15 מברוקולי! הם מכילים גם פי 4 ברזל מאשר תרד ופי 10 אומגה 3 (שומנים בריאים) מאשר סלמון, שהוא מקור מצוין וידוע לאומגה 3.

יש לזרעי צ’יה עוד תועלות רבות. קראו עוד למטה.

cch



אם תוסיפו זרעי צ’יה לתפריט שלכם, הם יעזרו לגוף שלכם בדברים הבאים:

הורדת משקל

אתם תרגישו מלאים יותר ומהר יותר מכיוון שהזרעים סופגים נוזלים ומתנפחים בבטן. התוצאה היא שאתם תאכלו פחות, שזה נפלא עבור כאלו המנסים לרדת במשקל.

צרבת

צריכה של זרעי צ’יה מקלה על סימפטומים של צברבת. כפית זרעי צ’יה סופגת את חומצות הקיבה, מה שגורם לצרבת להיעלם.

מרפאים פצעים

חילוף התאים מואץ והפצעים מחלימים מהר יותר בזכות חומצות האמינו, הויטמינים ויסודות הקורט שהזרעים מכילים.

בעיות בבלוטת התריס

זרעי צ’יה מכילים סלניום ואבץ שעוזרים לווסת את פעולת בלוטת התריס, בנוסף הם עוזרים לאיזון ההורמונלי.

בעיות בעיכול

נפיחות, התכווצויות בבטן, ושלשולים יופחתו בצורה מהירה. הזרעים מתנפחים ומטפלים בהשפלפעות של שלשולים כשבאותו הזמן הסיבים גורמים למערכת העיכול לעבוד כראוי שוב.

מדלל דם

זה יכול להפחית את הסיכון להתקפי לב ושבץ כפי שמחקר אחד של מכון מחקר מדעי התזונה מציע שלזרעי צ’יה יש אפקט של דילול.

cj1

זה מה ששתי כפיות של זרעי צ’יה נותנות לגוף שלכם ביום:

25% נחושת
20% מגנזיום
26% סיבים
14% סידן
29% ויטמין E
11% ויטמין B1
18% ויטמין B3
38% אומגה 6
13% ברזל
11% מנגן
8% אשלגן
5% ויטמין A
7% ויטמין B8
8% אבץ
2% ביוטין
0,16% ויטמין B6
308% אומגה 3

טוב לדעת

דבר נוסף ומצוין בנוגע לזרעי צ’יה זה שהם ללא גלוטן, ואין בהם כמעט קלוריות. הם סופגים נוזלים, הופכים אותם לג’ל כאשר הם נספגים, וחשוב מאוד לשתות נוזלים רבים כדי לוודא שבגוף שלכם יש מספיק נוזלים כאשר צורכים זרעי צ’יה.

השאר תגובה