ראש לשועלים

השועל השבדי הותיק, סוון-גוראן אריקסון, חובר לחבורה מלסטר סיטי במטרה להחזירה לליגה של האריות. אולי יחד עם פיטר מסיללה ה"שועלים" יחזרו חזרה לליגה של האריות. המסע למעלה של לסטר סיטי

פיטר שילטון האגדי, גארי ליניקר וגם אמיל הסקי, הם שמות שנוצרו באקדמיה של המועדון הזה. לסטר סיטי, אחד המועדונים  הצבעוניים באיזור "האיסט מידלנס" לצד האריות מהיונייטד והסיטי, מפקידה את החזרה לגדולה בידיו של מאמן נבחרת אנגליה לשעבר, סוון-גוראן אריקסון, שיחד עם הממון התאילנדי שמסופק לו, אמור להשיב את המועדון לימים של סוף שנות ה-90, הימים בהם מרטין אוניל הצליח להביא את גביע הליגה פעמיים "לפילברט סטריט".
מאז עברה לסטר למשכן חדש ב"ווקרס סטדיום" החדיש, והחליפה מספר בעלי בית, עד שהגיע התאילנדי רקסיריאקסרון ומאז מנסה להחזיר עטרה ליושנה.

שועל שבדי דועך
סוון-גוראן אריקסון, בן ה-63, נמנה עד לפני מספר שנים על צמרת מאמני העולם. הוא נע על הקו בין שבדיה, איטליה ופורטוגל, עבר שורת מועדוני צמרת וזכה עימם בתארים, עד אשר מונה לתפקיד החלומות כביכול, כמאמן נבחרת אנגליה בשנת 2001.

חמש שנים הוא שימש כמנג'ר נבחרת "שלוש האריות", אך הדעות בקרב אוהדיה על הישגיו חלוקות מאוד. לצד הופעה מרשימה והיסטורית עם 1-5 על אדמת גרמניה, היריבה השנואה, הוא הצליח להעפיל לגביע העולמי ביפן וקוריאה רק הודות לשער ניצחון של בקהאם על יוון. בגביע העולמי עצמו, האנגלים שיחקו לא רע, אך גם עליונות מספרית במשחק שמינית הגמר נגד ברזיל לא הועילה להם והם הודחו אחרי אותו גול מפורסם של רונאלדיניו לחיבורי הקורות של דיוויד סימן.

הסיוט הפורטוגלי הוא שגזל מאריקסון הצלחות בטורנירי הגמר של אליפות אירופה ב-2004, והגביע העולמי של 2006. הפסדים לנבחרת מחצי האי האיברי עלו לו במשרה, תוך ביקורות רבות שהוא סופג מעיתוני הממלכה הידועים בקשיחותם, זאת למרות שאנגליה הצליחה לטפס במעלה הדירוג של פיפ"א.

מאז אריקסון ניסה את מזלו בפרויקט המתהווה של מנצ'סטר סיטי ללא הצלחה למרות שפיכת מזומנים יפה, ואילו בנבחרת מקסיקו הוא החזיק בתפקיד קצת יותר משמונה חודשים כושלים למדי.

היעד הבא היה בניית הפרויקט של נוטס קאונטי שניסתה לפלס דרכה למעלה באמצעות בעליה החדשים, קבוצת אנשי עסקים ים תיכוניים. שמו של אריקסון משך שמות כמו קספר שמייכל, בנו של פטר האגדי, וסול קמפבל, שאפילו לא ערך הופעה אחת במדי הקבוצה.

גם ניסיון לשקם את הקריירה שלו עם ה"פילים" מחוף השנהב לא עלה יפה למרות גביע עולמי לא רע. ועתה אולי הניסיון האחרון של השבדי בכדי לא להתרסק טוטאלית.

דיוטי פרי תאילנדי
הניסיון של הכדורגל האנגלי עם בעלים תאילנדים לא זכור לטובה, כאשר אחד טאקסין שינוואטרה, רכש בזמנו את מנצ'סטר סיטי, עוד לפני הכסף הגדול מהמפרץ, והתגלה כאדם בעל שלל צרות ומעללים. את לסטר סיטי זה לא הרתיע ולאחר שנים של הידרדרות רכש התאילנדי, וישאי רקסריאקסרון, אחד מעשירי המדינה האסייתית, את המועדון בקיץ 2010.

הונו מוערך בלמעלה מ-180 מיליון דולרים וכבעלים של רשת חנויות דיוטי פרי מצליחה, רכש רקסריאקסרון את המועדון מהבעלים הסרבי, מילאן מנדריץ', שעבר בינתיים לשפילד וונסדי הדועכת.

התאילנדי מינה לתפקיד המנג'ר את השבדי הוותיק במקומו של נייג'ל פירסון המצליח, בניסיון להעלות את המועדון על דרך המלך, ובמקביל לשקם לאריקסון את הקריירה. שמו של אריקסון משך שוב שחקנים טובים, הפעם ללסטר, כאשר קייל נאוטון ואיגביני יעקובו הגיעו לחזק את הקבוצה שנאבקה יפה על כניסה לפלייאוף העלייה לפרמייר ליג, אך לא הצליחה להשתחל פנימה.

שועלי כל העולם התאחדו
עונת אשתקד הייתה עונה טובה עבור לסטר סיטי שחזרה משהייה בליגה השלישית באנגליה, וגם עבור המנג'ר השבדי, שהצליח להעלות מעט את ערכו מחדש.
והעונה ינסו ה"שועלים" להתברג חזרה בחבורת הצמרת ובמקום שיקנה להם כרטיס עלייה חזרה לפרמייר ליג, ויחזיר לאריקסון הרבה כבוד שאבד.

מחלקת הנוער שיצרה כוכבים בדמותם של שילטון, ליניקר והסקי, יצרה גם את אנדי קינג, הקפטן בן ה-23 של לסטר סיטי. הקשר הוולשי המצוין הוא עושה משחק קלאסי וגם כובש שערים בחסד.לסטר סיטי , כדורגל אנגלי , פרמייר ליג

מתיו אוקלי, תוצר מחלקת הנוער של סאות'המפטון, נותן גם הוא מימד של כישרון, ומביא עימו ניסיון רב שנים ממרום גילו, 33. הקשר היפני, יוקי אבה, הגיע כנראה רק בעקבות הכסף התאילנדי שקיים במועדון, והוא מספק את הניסיון הבינלאומי הנוסף למרכז הקישור.

רובי נילסון הסקוטי, ג'ק הובס, שסומן בתחילת דרכו ככישרון גדול בליברפול, ולצידם סול במבה המצוין, שהגיע רק בינואר מהיברניאן הסקוטית, וברונו ברנר השוויצרי הותיק, מהווים חוליית הגנה מצוינת.

בחוד אפשר למצוא את סטיבי הווארד הוותיק (35), את דאריוס ואסל שנמצא בירידה משמעותית בשנים האחרונות, ואת פול גלגהאר, הסקוטי, שכבש עשרה שערים בעונת אשתקד ומסתמן כחלוץ המוביל של הקבוצה ממרכז אנגליה.

הרכש צפוי להגיע כאשר שמות רבים נזרקים לאוויר. שמו של אריקסון אמור למשוך שמות נוצצים יותר מאלו של קספר שמייכל, השוער הדני, שיגיע מלידס, ואריקסון זוכר לו חסד מימי נוטס קאונטי כנראה, ולי פלטייר, שגם הוא סומן ככישרון בליברפול, אך פרח דווקא במחוזות אחרים בליגות הנמוכות, ואמור לשרוף את האגף הימני.

שילוב של שועל שבדי ותיק, עם טייקון תאילנדי, אמור להעלות מעלה את ה"שועלים" מאנגליה, וזו לא התחלה של בדיחה, השועלים שואפים להעפיל לליגה של האריות.

לטור מגה-פייז
לטור יהלומים בשחור
לטורים נוספים בקטגורית כדורגל עולמי
בחזרה לעמוד הבית – קליק על אתר הספורט

3 תגובות בנושא “ראש לשועלים”

  1. יה מאן! בתור אוהד לסטר סיטי (כן, יש דברים כאלה), היה נחמד לקרוא את הפוסט, מקווה שנעלה לפרמיירליג כי שם נמצא הכסף הגדול ומה לעשות שהכל היום זה הכסף. בכל זאת ללסטר עדיין יש למעלה מ-20 אלף מנויים בכל עונה, לעומת קבוצות פרמיירליג אחרות שלא ממלאות חצי איצטדיון, גם עקב מחירים גבוהים.

    GO FOXES!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *