מחקר חדש קובע: שוקולד מריר ויין אדום מפחיתים ומונעים היווצרות של קמטים

4949

האם אתם אוהבים שוקולד מריר? האם אתם אוהבים יין? אם התשובה לשתי השאלות היא כן אז אתם תשמחו מאוד מהתגלית החדשה של המחקר הזה.

מחקר חדש מראה שלשניהם יש אפקט שמחדש ומחייה את העור, וכתוצאה מכך מפחית או מונע היווצרות של קמטים.

“כשראיתי חלק מהתאים בתרבית מחיים את עצמם לא האמנתי למראה עיני. התאים הישנים האלה נראו כמו תאים צעירים. זה היה כמו קסם”, אמרה החוקרת אווה לאטור.

יחד עם צוות מדענים באנגליה, אווה לאטור חקרה איך יין ושוקולד מריר משפיעים על התאים בגוף. בניסוי, החוקרים השתמשו ביין אדום, שוקולד מריר, ענבים אדומים ואוכמניות.

כולם מכילים כימיקלים בעלי תכונות אנטי-דלקתיות ונוגדי חמצון.

מחייה את העור תוך כמה שעות בלבד

כאשר הם טיפלו בתאים הללו עם החומרים הכימיקלים של המזונות הללו, החוקרים ראו את התאים מחיים את עצמם תוך כמה שעות בלבד אחרי הטיפול, ואווה לאטור תארה זאת ‘כמו קסם’.

Shutterstock

דרך חדשה להאט הזדקנות

עכשיו מדענים מקווים שישתמשו בתגלית שלהם כדי להאט את קצב ההזדקנות של הגוף, על ידי אתחול פעולות ההזדקנות הללו.

“הצעד הראשון הוא לנסות לגרום לאנשים לחיות תוחלת חיים רגילה, אבל עם בריאות במשך כל חייהם”, אמרה המדענית הראשית לורנה האריס בראיון עם אוניברסיטת אקסטר.

אנחנו יכולים לחשוב על דרכים גרועות יותר בניסיון להתמודד עם קמטים מאשר אכילת שוקולד ושתיית יין אדום.

השאר תגובה